Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη βοήθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τους μαχητές του Αζοφστάλ ζητά η Ουκρανία

Τη βοήθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τους μαχητές του Αζοφστάλ ζητά η Ουκρανία

Η Ουκρανία ζήτησε σήμερα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) να οργανώσουν μια αποστολή για την απομάκρυνση και την περίθαλψη των στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

Τη βοήθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την απομάκρυνση και περίθαλψη των στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, ζήτησε η Ουκρανία.

Ειδικότερα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ έστειλε επιστολή στον Μισέλ-Ολιβιέ Λασαριτέ, τον υπεύθυνο των προγραμμάτων οργάνωσης ανθρωπιστικών αποστολών και επικεφαλής των MSF στην Ουκρανία, όπως ανέφερε το υπουργείο Επανενσωμάτωσης των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών.

Το Κίεβο ζητά από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να οργανώσουν μια αποστολή με στόχο την απομάκρυνση των υπερασπιστών της Μαριούπολης και του Αζοφστάλ και την παροχή περίθαλψης στους τραυματίες, «τα ανθρώπινα δικαιώματα των οποίων καταπατούνται από τη Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ουκρανοί υπερασπιστές του αχανούς εργοστασίου «βρίσκονται εδώ και 72 ημέρες υπό τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού» και επειδή δεν έχουν φάρμακα, νερό και τρόφιμα «οι τραυματίες πεθαίνουν από γάγγραινα και σηψαιμία».

Νωρίτερα σήμερα το Κίεβο ανακοίνωσε ότι όλες οι γυναίκες τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι που είχαν εγκλωβιστεί στο Αζοφστάλ απομακρύνθηκαν από αυτόν τον τελευταίο θύλακα αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024