Καθησυχαστική είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ σε σχέση με την πρόθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.
Αναλυτικότερα, η CIA δεν βλέπει ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Σάββατο ο διευθυντής της, Μπιλ Μπερνς, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Δεν βλέπουμε πρακτικές ενδείξεις σε αυτό το σημείο ενός ρωσικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη ή ακόμη και για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Μπερνς.
«Με δεδομένο το ακόνισμα σπαθιών που… έχουμε ακούσει από τη ρωσική ηγεσία, δεν μπορούμε να πάρουμε ελαφρά τη καρδία αυτές τις πιθανότητες», δήλωσε ο Μπερνς σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Financial Times.
«Έτσι παραμένουμε πολύ έντονα επικεντρωμένοι ως υπηρεσία πληροφοριών, σε μια στιγμή που το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για τη Ρωσία», είπε.
Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λίγο μετά την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο Πούτιν έχει επίσης προβεί σε ελάχιστα συγκαλυμμένες απειλές που υποδηλώνουν προθυμία να αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας. Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει προειδοποιήσει για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Παρατηρητές λένε ότι τις τελευταίες ημέρες, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας προσπάθησε να κάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο εύπεπτη στο κοινό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».