Ουκρανία: Αυτή είναι η εκτίμηση της CIA για το αν ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα
Τι δήλωσε ο Μπιλ Μπερνς σε σχέση με τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Καθησυχαστική είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ σε σχέση με την πρόθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.
Αναλυτικότερα, η CIA δεν βλέπει ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Σάββατο ο διευθυντής της, Μπιλ Μπερνς, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
#BREAKING No ‘practical evidence’ Russia planning to use tactical nuclear weapons: CIA director pic.twitter.com/67DufLL433
— AFP News Agency (@AFP) May 7, 2022
«Δεν υπάρχουν πρακτικές ενδείξεις»
«Δεν βλέπουμε πρακτικές ενδείξεις σε αυτό το σημείο ενός ρωσικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη ή ακόμη και για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Μπερνς.
«Με δεδομένο το ακόνισμα σπαθιών που… έχουμε ακούσει από τη ρωσική ηγεσία, δεν μπορούμε να πάρουμε ελαφρά τη καρδία αυτές τις πιθανότητες», δήλωσε ο Μπερνς σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Financial Times.
«Έτσι παραμένουμε πολύ έντονα επικεντρωμένοι ως υπηρεσία πληροφοριών, σε μια στιγμή που το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για τη Ρωσία», είπε.
Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λίγο μετά την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο Πούτιν έχει επίσης προβεί σε ελάχιστα συγκαλυμμένες απειλές που υποδηλώνουν προθυμία να αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας. Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει προειδοποιήσει για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Παρατηρητές λένε ότι τις τελευταίες ημέρες, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας προσπάθησε να κάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο εύπεπτη στο κοινό.
- Ακίνητα: Νέος «ΕΝΦΙΑ» για ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι επιβαρύνονται, πότε και πόσο θα κληθούν να πληρώσουν
- Η Ferrari βάζει όρια σε Χάμιλτον και Λεκλέρ
- Ευλογιά προβάτων: Καταγγελία κτηνοτρόφου για τα νεκρά ζώα – «Έλεγαν ότι τα αποτέφρωσαν όμως έκαναν μπάζωμα αλά Τέμπη»
- Last Sunday Before Christmas: Shops Open Across Greece
- Η Πόρτο ανακοίνωσε τον Τιάγκο Σίλβα
- «Βούλιαξε» από Αϊ-Βασίληδες το κέντρο της Αθήνας
- Ηλιοστάσιο: Επίσημη έναρξη του χειμώνα με τη μικρότερης διάρκειας ημέρα – Έθιμα ανά τον κόσμο
- «Έμεινα με τον Ρομπ και τον Νικ Ράινερ λίγες εβδομάδες πριν από τις φρικιαστικές δολοφονίες – τι είδα μέσα στο σπίτι της οικογένειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)































































![Χρυσή Βίζα: Ισραήλ και Τουρκία ψηφίζουν ελληνική Golden Visa [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_world-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442