Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστικά της… τρέλας του φετινού Ολυμπιακού – Φοβερό σκηνικό με τον Μπαρτζώκα (vid)

Τα μυστικά της… τρέλας του φετινού Ολυμπιακού – Φοβερό σκηνικό με τον Μπαρτζώκα (vid)

Αυτό που έχει δημιουργήσει ο Μπαρτζώκας είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα. Ολοι απολαμβάνουν τις στιγμές. Ολοι απολαμβάνουν αυτό που ζουν στο μεγάλο λιμάνι. Το ευχαριστούνται και τα δίνουν όλα.

Πάθος, ψυχή, μαγκιά, ένα ΣΕΦ να φλέγεται και μια τεράστια πρόκριση – δικαίωση! Αυτή είναι η ιστορία του Game 5 του Ολυμπιακού με την Μονακό για τα πλέι οφ της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έκαμψαν την αντίσταση της πιο αθλητικής ομάδας της Euroleague και σε ένα «φλεγόμενο» κατάφεραν εν μέσω αποθέωσης να πάρουν την πρόκριση στο Final 4, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι (19-21/5).

Μια πρόκριση – δικαίωση για όλους. Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, που συνέθεσαν το παζλ της φετινής ομάδας. Μια ομάδα που παίζει ελκυστικό μπάσκετ και συνδυάζει το αποτέλεσμα με το θέαμα. Μια ομάδα που τραβάει τον κόσμο στο γήπεδο και σε καθηλώνει με τις εμφανίσεις της. Μια ομάδα που… αρέσει ακόμα και στους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι οι αντίπαλοι προπονητές μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή των Πειραιωτών και το δημιούργημά του.

Μια πρόκριση – δικαίωση για τους παίκτες, οι οποίοι δείχνουν αυταπάρνηση και βάζουν το σύνολο και το καλό της ομάδας πάνω από το «εγώ». Πάνω από τον εαυτό τους. Δικαίωση για τους παίκτες, που δουλεύουν σκληρά από την αρχή της σεζόν και ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών. Πήραν το Κύπελλο στα Δύο Αοράκια, πηγαίνουν στο Final 4 της Euroleague και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχουν το απόλυτα πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League και μαζί το αβαντάζ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μια δικαίωση για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι πίστευαν από την αρχή στις ικανότητες και τη δουλειά του Γιώργου Μπαρτζώκα και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον έμπειρο προπονητή και τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας. Μια ομάδα που κάνει άπαντες καλύτερους. Μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής Euroleague. Ισως να είναι ακόμα και ο MVP της διοργάνωσης.

Αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός δεν είναι τυχαίο. Είναι ένα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αλλά και σωστής καθοδήγησης από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Αυτό που έχει δημιουργήσει ο έμπειρος τεχνικός είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα. Είναι μια οικογένεια. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τις αντιδράσεις των παικτών. Από τη συμπεριφορά όσων δεν αγωνίζονται. Οσων βρίσκονται στον πάγκο. Από τον ίδιο τον Μπαρτζώκα. Από τους συνεργάτες του. Από τον Κουίνσι Έισι, ο οποίος ήρθε τελευταίος στην ομάδα και μπορεί να μην παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια, αλλά στις προπονήσεις τα δίνει όλα. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους συμπαίκτες του.

Χαρακτηριστική ήταν η ιστορία διηγήθηκε ο Τόμας Ουόκαπ, για το πάθος που έδειχνε ο Αμερικανός στις προπονήσεις πριν το Game 5 με την Μονακό. Ο Αμερικανός φόργουορντ με την εμπειρία του βοήθεια στην εξέλιξη της ομάδας. Στη βελτίωση, ακόμα και όταν δεν αγωνίζεται. Ολοι όσοι είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού γουστάρουν που βρίσκονται στο μεγάλο λιμάνι. Γουστάρουν να παίζουν στο ΣΕΦ. Να παίζουν γι’ αυτό τον κόσμο. Εχουν αγαπήσει τον σύλλογο και τον βάζουν πάνω από τον εαυτό τους. Γουστάρουν να παίζουν ο ένας για τον άλλον. Είναι μια οικογένεια. Μια γροθιά. Ένα σύνολο. Ενιαίο και αδιαίρετο.

Αυτό φάνηκε μετά το Game 5 με τη Μονακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε στους παίκτες του δύο ημέρες ρεπό. Ένα διήμερο ρεπό που κανένας δεν πήρε. Την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, ήταν όλοι στο ΣΕΦ, για να προπονηθούν και να δουλέψουν ενόψει του Final 4. Ενόψει των επόμενων μεγάλων αναμετρήσεων, που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολοι απολαμβάνουν τις στιγμές. Ολοι απολαμβάνουν αυτό που ζουν στο μεγάλο λιμάνι. Το ευχαριστούνται. Δίνουν το… 150%.  Για την ομάδα. Για τους συμπαίκτες τους. Για τον κόσμο. Γιατί πολύ απλά γουστάρουν όλο αυτό που γίνεται φέτος στον Ολυμπιακό.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024