Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Τον Ιούνιο θα αποκαλυφθεί η απάτη των 600 ευρώ

Τσίπρας: Τον Ιούνιο θα αποκαλυφθεί η απάτη των 600 ευρώ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «πολιτική εξαπάτησης των πολιτών».

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση πίσω από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική εξαπάτησης των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Κερατσίνι, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές «για την δραματική μείωση του εισοδήματός τους και της κίνησης στην αγορά, τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος εδώ και μήνες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το μηνιαίο εισόδημά τους και τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές ο κ. Μητσοτάκης υπό το φόβο της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης».

«Εννιά μήνες τώρα προειδοποιούμε ότι η αισχροκέρδεια στην ενέργεια θα οδηγήσει την κοινωνία σε μεγάλη κρίση. Εννιά μήνες τώρα η κυβέρνηση μας χλευάζει, μας αποκαλεί λαϊκιστές και προβλέπει διαρκώς ότι το φαινόμενο της ακρίβειας θα είναι παροδικό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέτρα δεν αγγίζουν τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας»

«Σήμερα, έντρομος από την κοινωνική οργή ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί σε κάποια μέτρα, τα οποία όμως στην ουσία δεν αγγίζουν τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας. Και την επιδοτούν, αυτή τη φορά όχι από τους λογαριασμούς αλλά από το ταμείο, δηλαδή από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «τάζει αναδρομικά 600 ευρώ, τη στιγμή που τα αναδρομικά που θα δώσει αποδεικνύεται πως είναι 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτές».

«Όταν τον Ιούνιο, θα έρθει η ώρα οι καταναλωτές να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, θα αποκαλυφθεί η απάτη. Και τότε η οργή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Είναι καλό κανείς να λέει την αλήθεια στον κόσμο, γιατί τα πράγματα γίνονται χειρότερα μετά» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, παρά τα ψευδεπίγραφα συνθήματά τους, δεν είναι δίπλα στους πολίτες. Είναι δίπλα στα καρτέλ, δίπλα στην αισχροκέρδεια, δίπλα στην ολιγαρχία, δίπλα στα γαλάζια golden boys που θησαυρίζουν. Είναι δίπλα στα μεγάλα συμφέροντα, αλλά απέναντι στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες. Στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους νέους ανθρώπους».

Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η μοναδική προοπτική να στηριχθεί η κοινωνία είναι η πολιτική αλλαγή» και κάλεσε όλους τους πολίτες «να ενισχύσουν τη δύναμη της ελπίδας, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Και την άλλη Κυριακή να συμμετάσχουν ενεργά στις εσωκομματικές διεργασίες, να ψηφίσουν στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής, παίρνοντας τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024