
Πυρκαγιά στο Μάτι: Την Κυριακή ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα «Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας Φύτρος»
Ο 53χρονος Γρηγόρης και ο γιος του Αντρέας βρέθηκαν αγκαλιασμένοι και απανθρακωμένοι στο οικόπεδο με τους 26 νεκρούς, ενώ η Εβίτα, η μοναχοκόρη της οικογένειας Φύτρου έπεσε από γκρεμό 15 μέτρων στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις φλόγες.
Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, πραγματοποιείται ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα -Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας Φύτρος- που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο Μάτι Αττικής στις 23 Ιουλίου το 2018.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.
Η τραγωδία
Ο 53χρονος Γρηγόρης και ο γιος του Αντρέας βρέθηκαν αγκαλιασμένοι και απανθρακωμένοι στο οικόπεδο με τους 26 νεκρούς, ενώ η Εβίτα, η μοναχοκόρη της οικογένειας Φύτρου έπεσε από γκρεμό 15 μέτρων στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις φλόγες.
Τραγική φιγούρα Βαρβάρα Φύτρου, η μητέρα των δύο παιδιών η οποία όταν σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό βρισκόταν στη δουλειά της. Εκείνη μάλιστα την ημέρα θα γιόρταζαν τα γενέθλια της κόρης τους που ήταν λίγες μέρες πριν.
Η σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου πέρασε τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της όταν έπρεπε να αναγνωρίσει τις σορούς του συζύγου και των παιδιών τους. Μάλιστα η ίδια ισχυρίστηκε πως η κόρη της δεν πέθανε από την πύρινη λαίλαπα και πως θα ζούσε αν οι αστυνομικοί την είχαν εντοπίσει εγκαίρως.
Είχαν πάθος με την ποδηλασία

Πηγή εικόνας: infokids.gr
Ο κόσμος της ποδηλασίας θρήνησε τον χαμό των 3 μελών της οικογένειας που ήταν δεινοί ποδηλάτες. Ο Γρηγόρης Φύτρος, παλιός πρωταθλητής της ΑΕΚ, η Εβίτα πρωταθλήτρια ποδηλασίας και ο Αντρέας λάτρευε όσο τίποτα το ποδήλατο.
Όσοι τους γνώριζαν, μιλούν για μία πολύ δεμένη οικογένεια, με τον πατέρα να πηγαίνει τα παιδιά του στους αγώνες και να στέκεται συνεχώς στο πλευρό τους. Τα δύο παιδιά ήταν αθλητές της ΑΕΚ από τις Ακαδημίες και τελευταία ήταν μέλη του ΠΣ Κρόνου Νίκαιας.
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

