Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Το μόνο που του λείπει είναι ένα «μεγάλο» διπλό

Παναθηναϊκός: Το μόνο που του λείπει είναι ένα «μεγάλο» διπλό

Έφτιαξε μια ομάδα ο Γιοβάνοβιτς που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Που προοδεύει και εξελίσσεται. Αλλά που της λείπει και… κάτι ακόμα

Έχει καταφέρει πολλά ο Παναθηναϊκός έως τώρα στη σεζόν. Με σημαντικότερο όλων αυτό που ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε υποσχεθεί στην παρουσίασή του. Να φτιαχτεί μια ομάδα που ο κόσμος θα τη βλέπει και θα χαίρεται. Θα φεύγει ικανοποιημένος από το γήπεδο. Συμβαίνει αυτό.

Στα περισσότερα από τα παιχνίδια του, ιδιαίτερα από τα μέσα της σεζόν και μετά, ο Παναθηναϊκός ικανοποιεί στο… μάτι. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, χορταίνει το μάτι του κόσμου του, τον παραδέχονται έως και οι… εχθροί του. Στα περισσότερα από τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός κέρδισε ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του. Σπάνια έπαιρνε… επαγγελματικές νίκες, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Η εικόνα στο γήπεδο φαινόταν στο φινάλε στο φωτεινό πίνακα.

Έχει πάρει σημαντικές νίκες ο Παναθηναϊκός, έχει κερδίσει ντέρμπι, έχει νιώσει κι έχει δείξει ισχυρός. Δεν είναι λίγο. Όχι για το μέγεθος του συλλόγου συνολικά και διαχρονικά, που είναι γιγαντιαίο, αλλά για τα τελευταία χρόνια, που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Πέρσι βλέπαμε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να αμύνεται 90 λεπτά πίσω από τη σέντρα και να ψάχνει τη μία φάση, λες και είναι μικρή ομάδα.

Φέτος ανάγκαζε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Και τον… σφυροκοπούσε στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Τι λείπει από το φετινό Παναθηναϊκό και τι είναι αυτό που θα ψάξει στη συνέχεια των πλέι-οφ για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο; Ένα μεγάλο εκτός έδρας «διπλό». Μια εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι. Δεν το έχει πετύχει. Έχασε στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα, ήρθε ισόπαλος στο Καραϊσκάκη, έχει μία ήττα και μια ισοπαλία στο «Βικελίδης».

Αρχής γενομένης από την Κυριακή και το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ, του έχουν απομείνει ακόμα τρία ντέρμπι μακριά από τη Λεωφόρο. ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη, Τούμπα. Τα δύο πρώτα Κυριακή και Τετάρτη, η Τούμπα την τελευταία αγωνιστική.

Ψάχνει μία νίκη τουλάχιστον για πολλούς λόγους. Και γοήτρου, αλλά κυρίως βαθμολογικούς: αν πάρει ένα ντέρμπι εκτός και νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, θα απλουστεύσει τα πράγματα. Αν αυτή η νίκη έρθει την ερχόμενη Κυριακή με την ΑΕΚ, τότε… ξεμπέρδεψε. Θα ξεφύγει με πέντε βαθμούς από την «Ένωση» και θα απομένουν τρεις στροφές. Δε θα μπορεί να γυρίσει η κατάσταση με τίποτα, αφού θα έχει και την ισοβαθμία.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024