Δίνοντας μάχη με σφοδρούς ανέμους και ακραίες συνθήκες, η ελληνίδα αλπινίστρια, κατάφερε άλλη μια ανάβαση στην Αρταρκτική, κατακτώντας αυτή τη φορά τον Νότιο Πόλο.

Η Βανέσα Αρχοντίδου είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν καταφέρει έναν αδιανόητο άθλο: Έχει κατακτήσεις τις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου.

Η αλπινίστρια,  αλλά και Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, έφερε εις πέρας ένα ακόμη επίτευγμα: Δίνοντας μάχη με σφοδρούς ανέμους και ακραίες συνθήκες, κατάφερε άλλη μια ανάβαση στην Αρταρκτική, κατακτώντας αυτή τη φορά τον Νότιο Πόλο.

Και πλέον η ελληνική σημαία κυματίζει στο νοτιότερο άκρο της Γης.

Μετά την αναρρίχησή της στο όρος, Vincennes στην Ανταρκτική νωρίτερα φέτος, η κ. Αρχοντίδου, πλέον κατέκτησε τον Νότιο Πόλο, αντιμετωπίζοντας  θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -24°C έως -1°C.

Το επίπονο και απίστευτο ταξίδι, σύμφωνα με το greekcitytimes.com, περιλάμβανε σκι, αναρρίχηση και πεζοπορία σε απόκρημνο έδαφος σε υψόμετρο και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Απαιτείται υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και ικανοτήτων και ένα εξαιρετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

.

Η αλπινίστρια ως πρέσβειρα στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα, έχει δει τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, και έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και δράση πριν να είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr