Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Airbnb: Πάνω από 800.000 άτομα θέλουν να δουλέψουν στην εταιρεία

Airbnb: Πάνω από 800.000 άτομα θέλουν να δουλέψουν στην εταιρεία

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Airbnb απασχολεί περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Κατακλύστηκε από «χτυπήματα» η σελίδα με τις θέσεις εργασίας της Airbnb, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι οι εργαζόμενοί της μπορούν να δουλεύουν από όπου θέλουν για πάντα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μέσω ενός email που έστειλε ο ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, Brian Chesky, στο προσωπικό, με την Airbnb να λέει ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δουλεύουν όπου είναι «πιο παραγωγικοί» για πάντα και, μάλιστα, χωρίς να υπάρξουν μισθολογικές αλλαγές, γράφει το Business Insider.

Οι εργαζόμενοι της Airbnb επιτρέπεται επίσης να εργάζονται έως και 90 ημέρες το χρόνο στο εξωτερικό, αν και θα εξακολουθούν να χρειάζονται μια μόνιμη διεύθυνση για φορολογικούς και μισθολογικούς σκοπούς, ανέφερε ο Chesky στο email. Η Airbnb ελπίζει να βρει μια λύση για τις επιπλοκές που υπάρχουν γύρω από τη φορολογία, τη μισθοδοσία και τις ζώνες ώρας.

«Η ανταπόκριση εσωτερικά ήταν μεγάλη, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή [ήταν] η ανταπόκριση εξωτερικά, επειδή τη σελίδα καριέρας μας επισκέφθηκαν 800.000 φορές μετά από αυτή την ανακοίνωση», δήλωσε ο Chesky.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Airbnb απασχολεί περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Το νέο όφελος της εταιρείας για εργασία από οπουδήποτε ήρθε μετά από δύο χρόνια απομακρυσμένης εργασίας για μεγάλο μέρος του κόσμου, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Chesky τόνισε ότι η πανδημία ώθησε σε πιο μακροχρόνιες διαμονές σε ακίνητα που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα της. Οι μακροχρόνιες διαμονές των 28 ή περισσότερων ημερών παρέμειναν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της Airbnb με βάση τη διάρκεια του ταξιδιού σε σύγκριση με το 2019, ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της προς τους μετόχους. Αντιπροσώπευαν το ένα πέμπτο των διανυκτερεύσεων που κλείστηκαν το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το έγγραφο.

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που συνέβη είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν χρειάζεται να επιστρέφουν σε ένα γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα. Και η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών δεν απαιτεί από τους υπαλλήλους να επιστρέφουν σε ένα γραφείο», σημείωσε ο Chesky.

«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για ένα προσωρινό φαινόμενο. Νομίζω ότι το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι και η ευελιξία ήρθε για να μείνει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024