Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Έντονο επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ του Βασίλη Οικονόμου και της Δώρας Αυγέρη - Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Έντονο επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ του Βασίλη Οικονόμου και της Δώρας Αυγέρη – Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Είσαι για... πολύ μεγάλο, δεν δικαιούσαι να μιλάς», έλεγε ο βουλευτής της ΝΔ - Θέμα μομφής έθεσε η Δώρα Αυγέρη και ζήτησε την παρέμβαση Τασούλα.

Τη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μετά το «θερμό» επεισόδιο που είχε εντός Κοινοβουλίου με τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, τον οποίο χαρακτήρισε η ίδια ως «τζάμπα μάγκα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στην κυρία Αυγέρη, αρνούμενος να της δώσει τον λόγο. Μάλιστα, την χαρακτήρισε «ανύπαρκτη»…

«Είσαι για πολύ μεγάλο…», της είπε κάποια στιγμή ο Βασίλης Οικονόμου, κάνοντας και μια χαρακτηριστική χειρονομία, με την Δώρα Αυγέρη να θέτει ζήτημα μομφής.

Η σύγκρουση προκλήθηκε για την διαδικασία που θα ακολουθήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε, δεν είστε τακτική στην επιτροπή μας

Δ. Αυγέρη: Δεν δικαιούμαι; Από πού και ως πού;

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε… Δεν είστε τακτική στην επιτροπή.

Διαμαρτυρίες από την Δώρα Αυγέρη.

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε. Είστε για πολλά εσείς… Είσαι ανύπαρκτη στην επιτροπή και ήρθες να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Δ. Αυγέρη: Θέτω θέμα μομφής στο πρόσωπό σας

Β. Οικονόμου: Θέσε ό,τι θέλεις, η διαδικασία συνεχίζεται.

Η Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε ότι σε «ρόλο ‘τζάμπα μάγκα’ ο Β. Οικονόμου τραμπουκίζει από τη θέση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Άκρως αντικοινοβουλευτική και αντιθεσμική, η προσωπική επίθεσή του. Δεν προσέβαλε μόνο μια βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την ίδια τη Βουλή των Ελλήνων», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσε: «Με το καλησπέρα της έναρξης της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, της οποίας είναι πρόεδρος. Θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής;».

Για «σεξιστικό οχετό» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Το συμβάν σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ο κ. Οικονόμου, ο άνθρωπος που προσέβαλε τους πολίτες αποκαλώντας τους ‘τζαμπατζήδες’, σήμερα φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει όρια στη χυδαιότητά του».

«Είσαι για πολύ μεγάλο…» είπε στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη, κάνοντας ανάλογες χειρονομίες, προσέθεσε η Κουμουνδούρου.

Και έκανε λόγο για «σεξιστικό οχετό του κυρίου Οικονόμου», που «θα έπρεπε να σημάνει την αυτόματη αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας».

«Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης να πράξει άμεσα το αυτονόητο», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024