Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ελλάδα το φθινόπωρο οι εκπρόσωποι αμερικανικών ΑΕΙ της Ivy League

Στην Ελλάδα το φθινόπωρο οι εκπρόσωποι αμερικανικών ΑΕΙ της Ivy League

Πρόγραμμα συνεργασίας με ελληνικά Πανεπιστήμια

Το φθινόπωρο θα έρθουν τελικά στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργασίας με τα ελληνικά ΑΕΙ.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και Ιδρύματα της λεγόμενης  «Ivy League» (των καλύτερων δηλαδή ανώτατων Ιδρυμάτων στις ΗΠΑ), ενώ η πρώτη επίσκεψη της αντιπροσωπείας τους θα γίνει μετά την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ήδη αρκετά πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το θέμα ενώ αντιπροσωπεία με εκπροσώπους από τα Κολούμπια, Μπράουν, Χάρβαρντ, Πρίνστον, Γέιλ, Κόρνελ, το Κολέγιο Ντάρτμουθ, και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας επρόκειτο να έρθουν προ διετίας στην Ελλάδα, αλλά η επίσκεψη τους αναβλήθηκε λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Αντικείμενο των συνομιλιών αυτών  θα είναι η διερεύνηση της πιθανότητας κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, η συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στη χώρα μας, και η ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών των δύο χωρών.

Βέβαια, το πρώτο βήμα για την θεσμική διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων, έγινε με την απελευθέρωση του θεσμικού πλαισίου για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης νέων ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων τους.

Ταυτόχρονα προχωρούν διεθνείς συνέργειες:

  • Επτά ελληνικά πανεπιστήμια  έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Αθηνών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Αιγαίου, Θεσσαλίας).
  • Αντίστοιχο  πρόγραμμα συνεργασίας δρομολογήθηκε και μεταξύ Ελληνικών πανεπιστημίων και πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ προχωρούν, επίσης, οι συνεργασίες με κινεζικά πανεπιστήμια.

Όπως είναι επίσης γνωστό, για την στήριξη των νέων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει εγκριθεί η κατανομή 2.000 αμειβόμενων θέσεων για την απασχόληση μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων, επικουρικά του εκπαιδευτικού έργου του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 2.600.000 €.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024