Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Ο Πούτιν θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας εάν χάσει στον πόλεμο»

Ρωσία: «Ο Πούτιν θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας εάν χάσει στον πόλεμο»

O Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να δολοφονηθεί στη διάρκεια ενός πραξικοπήματος σύμφωνα με την εκτίμηση απόστρατου Αμερικανού στρατηγού.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας με τα ανώτατα στελέχη του ρωσικού στρατού να ενορχηστρώνουν πραξικόπημα και εν συνέχεια τη δολοφονία του εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Sun επικαλούμενο τον απόστρατο στρατηγό Jack Keane.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν απογοητευτεί από τον τρόπο με τον οποίο, ο αδύναμος και άρρωστος, σύμφωνα με φήμες, Ρώσος ηγέτης χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο στρατηγός Jack Keane είπε ότι ο Πούτιν θα «κάνει τα πάντα» για να παραμείνει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει ότι η εναλλακτική θα ήταν ο «θάνατός» του.

Στο σχετικό δημοσίευμα διατυπώνονται οι ισχυρισμοί ότι στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διεθνούς Αντικατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν, εκδηλώνουν πλέον ανοιχτά την διαφωνία τους με τους χειρισμούς του Πούτιν και ιδιαιτέρως με την απόφασή του να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από το Κίεβο και να επικεντρωθεί ανατολικά στο Ντονμπάς.

Αυτοί που αμφισβητούν κυρίως τις επιλογές του Πούτιν είναι τα μέλη του «siloviki», του πανίσχυρου ρωσικού μπλοκ που συσπειρώνει στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο «Fox News», ο Jack Keane τονίζει ότι «ο Ρώσος πρόεδρος έχει κίνητρο για να παραμείνει στο Κρεμλίνο. Αλλιώς ξέρει πολύ καλά ότι αν τον διαδεχθεί κάποιος που δεν συμφωνεί μαζί του, αυτό θα σημαίνει το τέλος του, τον θάνατο».

Ως προς τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου, ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός θεωρεί ότι «εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει την χώρα και να ανατρέψει την κυβέρνηση του Κιέβου».

Ο Jack Keane τονίζει επίσης ότι λαμβάνει «πολύ στα σοβαρά τον Πούτιν, ενώ αρκετοί από εμάς τον υποτιμήσαμε για κάποια χρόνια». «Οσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία ο Πούτιν, θα επιδιώκει τον στόχο της αναβίωσης της ρωσικής αυτοκρατορίας», προσθέτει.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024