Δήμος Δράμας: Διασυνοριακή τουριστική ανάπτυξη
Ο Δήμος Δράμας επιδιώκει με διασυνοριακή συνεργασία δια μέσου ευρωπαϊκού προγράμματος να αναδείξει τα προτερήματα του υδάτινου στοιχείου στην περιοχή της Δράμας από την πλευρά της Ελλάδας και των επαρχείων Blagoevgrad και Smolyan από την πλευρά της Βουλγαρίας.
Ο Δήμος Δράμας υλοποιεί το έργo «CB Water Geopark» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός Διασυνοριακού Γεωπάρκου ανάδειξης της κοινής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους του υδάτινου στοιχείου στην περιοχή της Δράμας από την πλευρά της Ελλάδας και των Επαρχείων Blagoevgrad και Smolyan από την πλευρά της Βουλγαρίας.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως συνεργαζόμενος για το έργο Εταίρος, έχει αναλάβει την υλοποίηση δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Κινητικής Αναψυχής στο Γεωπάρκο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν της Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στις 11 το πρωί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Κανό Καγιάκ, Τοξοβολία στο Νέστο Ποταμό ( ύψος Γέφυρας Παπάδων) και Ποδηλασία από το Σιδηρόνερο με κατεύθυνση το Παρανέστι.
Ο γενικός στόχος του έργου είναι ο εντοπισμός, η μελέτη, η περιγραφή, η διατήρηση και η προώθηση χώρων ειδικού ενδιαφέροντος που συνδέονται με το υδατικό στοιχείο της διασυνοριακής περιοχής, για λόγους τουρισμού.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος:
«Κύριος στόχος του έργου είναι η προώθηση, η ενίσχυση και η διατήρηση των φυσικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής , σε στενή σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά, τον πολιτισμό και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.
Με το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύονται οι δυνατότητες Τουριστικής Ανάπτυξης της Δράμας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Διαθέτουμε σπάνιο φυσικό κάλος, και αυτό προβάλλεται με την συγκεκριμένη δράση»
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
