Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα 4 must του Θρύλου για το 3-2

Τα 4 must του Θρύλου για το 3-2

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο Game 5 με τη Μονακό για να κλείσει θέση στο Final Four

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται αύριο (4/5, 21:30) με τη Μονακό στο ΣΕΦ στο Game 5 της σειράς που θα κρίνει και την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Οι Ερυθρόλευκοι, παρότι έκαναν break στο Πριγκιπάτο και έφθασαν ένα σουτ μακριά από την πρόκριση, θα κληθούν να τα παίξουν όλα για όλα στο Φάληρο κόντρα στην πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα της EuroLeague. Αλλά με το γήπεδο να «βράζει» από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που θα δώσει έξτρα ώθηση για την πρόκριση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε γενικές γραμμές έχει λειτουργήσει σωστά ή μάλλον ορθολογικά κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μονακό και με εξαίρεση το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ ελέγχει και το ρυθμό, αλλά και γενικότερα το ματς. Στο Game 5 όμως τα πάντα θα είναι διαφορετικά και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να βελτιώσει 2-3 τομείς του παιχνιδιού του, αλλά και να κάνουν το step up και παίκτες-κλειδιά που ακόμη δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη σειρά.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να βελτιώσουν οι κυπελλούχοι Ελλάδας στο ματς της Τετάρτης είναι χωρίς αμφιβολία το μαρκάρισμα πάνω στον Μπέικον, ο οποίος έκανε τεράστια ζημιά στο Game 4 και ουσιαστικά «καθάρισε» για τη Μονακό. Ναι, ο Τζέιμς αν βρει ρυθμό μπορεί να σε σκοτώσει και δεν πρέπει να γίνει, όμως μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός και ο Τόμας Γουόκαπ λειτουργούν εξαιρετικά πάνω του.

Το επιπλέον πρόβλημα είναι ο αμερικανός φόργουορντ, με τον Μπαρτζώκα να ψάχνει «αντίδοτο» στο απίστευτο επιθετικό ταλέντο που διαθέτει. Αν καταφέρει να τον περιορίσει, τότε πιθανότατα έχει κάνει τη μισή δουλειά για τη νίκη. Ωστόσο, πέρα από το μαρκάρισμα του Μπέικον «κλειδί» για τη νίκη και την πρόκριση θα είναι και οι χαμένες βολές.

Στα προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά στα δυο στο Μονακό ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος, και αν δει κανείς ότι ηττήθηκε με 78-77 καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να ανεβάσει τα ποσοστά ευστοχίας του.

Η «αφύπνιση» του Ντόρσεϊ και το αμυντικό transition

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στα πρώτα 4 ματς είναι η σκιά του εαυτού του. Ένας παίκτης με τεράστιο επιθετικό ταλέντο και πολλή δουλειά στην άμυνα, είναι «μπλοκαρισμένος» και άστοχος κόντρα στη Μονακό και αυτό στοιχίζει στον Ολυμπιακό. Ο ομογενής γκαρντ στο τελευταίο χρονικά ματς είχε 1/7 τρίποντα και αρκετές βεβιασμένες αποφάσεις, ενώ έκανε και λάθη που έφεραν εύκολους πόντους στη Μονακό.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται τον καλό Ντόρσεϊ που «κουβάλησε» μεσούσης της σεζόν και αποτελούσε ένα σημαντικό πόλο στην επίθεση. Παράλληλα και εκείνος χρωστάει ένα μεγάλο ματς στη σειρά, αφού μέχρι στιγμής δεν το έχει δώσει. Κλείνοντας, αυτό που πάντα πρέπει να προσέχει ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια ομάδα αθλητική, εκρηκτική και ιδιαίτερη όπως η Μονακό είναι το αμυντικό του transition.

Οι εναλλαγές του παιχνιδιού από την επίθεση στην άμυνα και οι γρήγορες επιστροφές είναι πολύ σημαντικές σε ένα ματς όπως αυτό της Τετάρτης, όπου ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει την πίεση του αποτελέσματος. Στο Game 4 και ειδικά μετά την τρίτη περίοδο δε λειτούργησε σωστά η ομάδα του Μπαρτζώκα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και το πλήρωσε.

Το αμυντικό transition του Ολυμπιακού θα είναι και αυτό που θα ορίσει το ρυθμό στο ματς, με τους Πειραιώτες να πρέπει να πάνε σε ένα πιο αργό τέμπο τις επιθέσεις της Μονακό, η οποία σε μεγάλες κατοχές συνήθως δε βρίσκει εύκολα επαφή με το αντίπαλο καλάθι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024