Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός ανακαταλαμβάνει εδάφη γύρω από το Χάρκοβο

Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός ανακαταλαμβάνει εδάφη γύρω από το Χάρκοβο

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει αναγκάσει τις ρωσικές δυνάμεις σε οπισθοχώρηση.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του έχουν ανακτήσει τον έλεγχο αρκετών οικισμών βόρεια και ανατολικά από το Χάρκοβο, γεγονός που δυνητικά καθιστά πιο δύσκολο για τους Ρώσους να εξαπολύσουν επιθέσεις με πυραύλους και πυροβολικό εναντίον της πόλης.

Η Ρούσκα Λοζόβα – ένα χωριό βόρεια από το Χάρκοβο – «επέστρεψε στον έλεγχό μας παρά τις επιθέσεις και τις απώλειες», δήλωσε ο ουκρανικός στρατός τη Δευτέρα.

Ο στρατός της Ουκρανίας υποστηρίζει επίσης ότι το χωριό Βέρκνια Ροχάνκα στα ανατολικά του Χαρκόβου επέστρεψε στα χέρια των Ουκρανών και ότι η επιχείρηση έγινε υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Ολεξάντρ Σίρσκι, διοικητή των χερσαίων δυνάμεων.

Αντεπίθεση της Ουκρανίας;

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ουκρανία έχει ανακτήσει περίπου μισή ντουζίνα χωριά στην περιοχή, φέρνοντας τις δυνάμεις της ελαφρώς πιο κοντά στις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού που περνούν από τα σύνορα μέχρι το Ίζιουμ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαρκόβου τις τελευταίες 24 με 48 ώρες, δήλωσε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας, σύμφωνα με το CNN.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για μέρος μιας «απίστευτης προσπάθειας» των ουκρανικών δυνάμεων.

«Είναι ένα ακόμη κομμάτι της σκληρής ουκρανικής αντίστασης που συνεχίζουν να επιδεικνύουν. Και πάλι να υπενθυμίσω ότι το Χάρκοβο είναι σημαντικό για τους Ρώσους, επειδή βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο ή άκρο της περιοχής του Ντονμπάς», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024