Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Τραυματίες σε συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιδιαδηλωτές - Σβάστικες και χιτλερικοί χαιρετισμοί

Γερμανία: Τραυματίες σε συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιδιαδηλωτές – Σβάστικες και χιτλερικοί χαιρετισμοί

Ενας έκανε χιτλερικό χαιρετισμό και άλλος φόραγε ζώνη με τη σβάστικα, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γερμανία μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών, και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters).

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών που πήγαιναν σε ή επέστρεφαν από πορεία στην Τσβίκαου της Γερμανίας (ανατολικά) χθες Κυριακή, ενημέρωσε η αστυνομία.

Τραύματα στα κεφάλια και τα χέρια

Τέσσερις ακροδεξιοί τραυματίστηκαν καθώς επέστρεφαν από την πορεία. Υπέστησαν επίθεση αφού έφυγαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κρίμιτσαου.

Οι τραυματίες είχαν τις αισθήσεις τους, αλλά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα στα κεφάλια και τα χέρια.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για διατάραξη της κοινής ειρήνης και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Αναζητεί έξι ως δέκα πρόσωπα που ανήκαν σε ομάδα ακροαριστερών αντιδιαδηλωτών, ανάμεσά τους μια γυναίκα.

Νωρίτερα, ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες εναντίον τρένου που μετέφερε ακτιβιστές της αριστεράς καθώς έφθανε στον σταθμό της Γκλάουχαου, ανέφεραν οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Η αστυνομία συνέλαβε 37 ακροδεξιούς εξτρεμιστές εκεί, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Ενας αντιδιαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά και δύο ελαφρά.

Χιτλερικός χαιρετισμός και σβάστικα

Ενας από τους δράστες της επίθεσης στην Γκλάουχαου έκανε χιτλερικό χαιρετισμό και άλλος ένας φόραγε ζώνη με τη σβάστικα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα χθες σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κέμνιτς, σε μικρή απόσταση. Περίπου 50 ακροδεξιοί απομακρύνθηκαν από τρένο που κατευθυνόταν στην Τσβίκαου. Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Στην πορεία στην Τσβίκαου αναμενόταν να συμμετάσχουν περίπου 500 ακροδεξιοί, κατόπιν καλέσματος του ακροδεξιού κόμματος «Ο τρίτος δρόμος» («Der Dritte Weg»).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024