Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Το αήττητο και μια εστία που δεν δέχεται ούτε γκολ ούτε ευκαιρίες

Παναθηναϊκός: Το αήττητο και μια εστία που δεν δέχεται ούτε γκολ ούτε ευκαιρίες

Ο Παναθηναϊκός… προελαύνει, δε χάνει από κανέναν και δε δέχεται γκολ από κανέναν

Προελαύνει ο Παναθηναϊκός εδώ και 2,5 μήνες. Έχασε στο Αγρίνιο στις 19 Φεβρουαρίου από τον Παναιτωλικό με 1-0 σε ένα ματς που δεν έπρεπε να χάσει. Δέχτηκε γκολ από στημένη φάση, είχε ευκαιρίες, είχε χαμένο πέναλτι. Δεν… έκατσε. Από εκεί και έπειτα;

Δέκα παιχνίδια με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ισοπαλίες στα Γιάννενα και στο Βικελίδης με 0-0, ισοπαλία 1-1 με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι-οφ. Νίκες απέναντι σε ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, δύο φορές με τη Λαμία, Άρη. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια που κέρδισε τίποτα δεν ήρθε τυχαία: ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του στο γήπεδο.

Είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, είχε περισσότερες ευκαιρίες, είχε ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς, εδώ και δύο μήνες η ομάδα του Γιοβάνοβιτς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εξελίσσεται, μεγαλώνει, έχει αρχές, έχει σταθερές. Ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και –κυρίως– πώς να το κατακτήσει.

Στο χθεσινό ματς με τον Άρη θα μπορούσε να είχε… καθαρίσει νωρίτερα. Στο ανοιχτό γήπεδο είχε τις προϋποθέσεις για να βρει δεύτερο γκολ, αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα κανένα από τα επιθετικά του όπλα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Συν ότι ο Κουέστα έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση. Νικήθηκε μόνο στην κεφαλιά του Σένκεφελντ, ο οποίος σκόραρε πρώτη φορά φέτος.

Το γεγονός, πάντως, πως οι Πράσινοι πάτησαν στην τρίτη θέση και είναι πλέον φαβορί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν έρχεται από την επίθεσή τους. Αλλά από την αμυντική τους εικόνα. Ο Παναθηναϊκός δε δέχεται γκολ. Για την ακρίβεια; Δε δέχεται καν ευκαιρίες!

Ο Άρης τον απείλησε μία φορά, η Λαμία δεν του έκανε σημαντική φάση σε 180 λεπτά ημιτελικών, ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία με τον Μασούρα στο 1-0 της Λεωφόρου.

Αυτή η αμυντική λειτουργία, που στηρίζεται σε μια τετράδα που πλέον έχει μάθει για τα καλά ο ένας τον άλλον (Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ συν η σταθερά του Μπρινιόλι), δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα: ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 0-0, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0, Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0, Λαμία – Παναθηναϊκός 0-1, Παναθηναϊκός – Άρης 1-0.

Αν κρατήσει το μηδέν και την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ και πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ, θα είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024