«Πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθούν οι non-covid ασθενείς», τόνισε η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καθώς μέχρι τώρα ολόκληρα τμήματα είχαν μετατραπεί σε κλινικές covid λόγω των πολλών κρουσμάτων που χρειάζονταν εισαγωγή.
Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τώρα άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνονται τμήματα και κλινικές στα νοσοκομεία.
Σχετικά με την άρση των μέτρων από την 1η Μαΐου, είπε ότι αν το σύστημα πιεστεί θα ξεκινήσουν πάλι τα μέτρα το Σεπτέμβρη. «Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μεταλλάξεων», επεσήμανε.
Για την επιστροφή στα σχολεία
Ερωτηθείσα για πιθανή έξαρση των κρουσμάτων, είπε ότι πλέον βοηθάει ότι καθόμαστε και σε εξωτερικούς χώρους. «Εξωτερικοί χώροι σημαίνει μειωμένη μετάδοση.» Ανέφερε, επίσης, ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα υπάρξει μια μικρή αύξηση στα κρούσματα λόγω Πάσχα.
Όσον αφορά στην ηπατίτιδα σε παιδιά, τόνισε ότι δεν έχει σχέση με τα εμβόλια. Η πιο πιθανή αιτία είναι ο αδενοϊός.
«Τις ηπατίτιδες τις έχουμε και τις διαχειριζόμαστε τόσα χρόνια. Αν χρειαστεί μεταμόσχευση για παιδιά υπάρχουν δύο κέντρα στην Ιταλία», είπε η κ. Παγώνη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.