Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης πανέτοιμος για νέο έπος

Ο Γιάννης πανέτοιμος για νέο έπος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έκανε όλα στη Βοστώνη και οι Σέλτικς «πονοκεφαλιάζουν» για την αντιμετώπισή του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει πως είναι πανέτοιμος να γράψει νέο έπος στο ΝΒΑ, αν και είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσει κάποιος για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο δεν μπορεί να περάσει… απαρατήρητη η «ραψωδία» του Γιάννη στη Βοστώνη και η ηγετική εμφάνιση που οδήγησε τους Μπακς σε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Η σειρά προβλέπεται… ατελείωτη καθώς απέναντι στο Μιλγουόκι είναι μια εξαιρετική ομάδα και δεν χωρά αμφιβολία πως οι Σέλτικς θα αντιδράσουν.

Ναι, έχασαν το πρώτο ματς στην έδρα τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κρίθηκε ο ημιτελικός. Αυτή η σειρά έχει δρόμο ακόμα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έκανε… παρέλαση το Μιλγουόκι στη Βοστώνη λέει πολλά.

Η εμφάνιση του Αντετοκούνμπο ήταν εξωπραγματική και ο Γιάννης ήταν ο ορισμός του ηγέτη για την ομάδα των Μπακς. Έκανε κάθε δουλειά στο παρκέ και οι πρωταθλητές εκμεταλλεύτηκαν την μυθική βραδιά του Greek Freak.

Ο Αντετοκούνμπο ήταν μπροστάρης για το break και με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να ηγηθεί των Μπακς στην προσπάθεια για έναν ακόμα… άθλο, την κατάκτηση δηλαδή και του φετινού πρωταθλήματος.

Η άμυνα που έπαιξε το Μιλγουόκι «βραχυκύκλωσε» τη Βοστώνη και όταν σε ημιτελικό πλέι οφ μια ομάδα κρατάει εκτός έδρας τους Μπόστον στους 89 πόντους, τότε έχει εφαρμόσει το τέλειο πλάνο.

Απλά να τονίσουμε ότι στη σειρά των Σέλτικς με τους Νετς, η Βοστώνη πέτυχε πάνω από 100 πόντους και στις τέσσερις αναμετρήσεις. Στο game 1 πέτυχε 115 πόντους, στο game 2, 114 ενώ στο τρίτο παιχνίδι έβαλε 109. Στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς, οι Σέλτικς πέτυχαν 116 πόντους.

Κόντρα στους Μπακς έμειναν στους 89 κι αυτό φυσικά εξηγεί γιατί επικράτησε το Μιλγουόκι.

Ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση κι αυτό είναι πολύ καλό νέο για τους Μπακς, καθώς δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος πως ο Γιάννης δίνει ώθηση σε όλους τους παίκτες των «ελαφιών».

Αυτός είναι η «πηγή» ενέργειας των πρωταθλητών και είναι μεγάλη υπόθεση η χθεσινή νίκη στην έδρα των Σέλτικς.

Η σειρά βεβαίως έχει «ψωμιά» ακόμα και μάλιστα πολλά. Το πιθανότερο «σενάριο» είναι να χρειαστούν όλα τα παιχνίδια, για να μάθουμε ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση.

Τούτη την ώρα πάντως όλοι «παραμιλούν» με τη νέα μυθική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο, καθώς ο Γιάννης έστειλε το μήνυμα σε όλους.

Είναι αποφασισμένος να πάρει και δεύτερο «δαχτυλίδι» και αυτό φαίνεται σε κάθε μάχη που δίνει.

Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι Σέλτικς θα παλέψουν σκληρά για το 1-1. Ξέρουν πολύ καλά άλλωστε πως αν βρεθούν με 2-0 στην… πλάτη, τότε τα πράγματα θα ζορίσουν πολύ.

Το θέμα και στο δεύτερο παιχνίδι είναι η άμυνα που θα παίξουν οι Μπακς. Αν κινηθούν στο ίδιο επίπεδο θα βάλουν ξανά δύσκολα στη Βοστώνη.

Και βεβαίως οι Σέλτικς έχουν ένα μεγάλο «πονοκέφαλο». Ψάχνουν νέο τρόπο για να σταματήσουν τον Γιάννη, αλλά δεν είναι εύκολο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024