Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αργή αλλά υπαρκτή η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας [Χάρτες]

Ουκρανία: Αργή αλλά υπαρκτή η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας [Χάρτες]

Δείτε τους σχετικούς χάρτες για το πώς κινούνται οι ρωσικές δυνάμεις και πόσο έχουν καταφέρει να προωθηθούν στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στα ανατολικά της Ουκρανίας, αλλά η ισχυρή αντίσταση των ουκρανικών στρατευμάτων επιβραδύνει την πρόοδό τους, σύμφωνα με το BBC.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν μικρή πρόοδο γύρω από την ανατολική πόλη Ιζιούμ, αλλά οι ισχυρές ουκρανικές άμυνες στην περιοχή του Ντονμπάς αντέχουν προς το παρόν.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Παρασκευή ότι η μάχη για το Ντονμπάς, στα ανατολικά, παραμένει ο κύριος στρατηγικός στόχος της Ρωσίας. Σημείωσε ότι οι μάχες ήταν ιδιαίτερα σφοδρές γύρω από το Λισιτσάνσκ και το Σεβεροντονέτσκ, ενώ υπήρξε απόπειρα προέλασης νότια προς το Σλοβιάνσκ.

Τι γίνεται στη Μαριούπολη

Η κατεστραμμένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, η οποία έχει περικυκλωθεί από τις αρχές Μαρτίου, βρίσκεται πλέον ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων – αν και αρκετές εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal στα νότια της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το εκτεταμένο βιομηχανικό συγκρότημα και συνεχίζουν τον αεροπορικό βομβαρδισμό του, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη καμία προσπάθεια να απομακρυνθούν τα ουκρανικά στρατεύματα από ένα δίκτυο σηράγγων κάτω από το εργοστάσιο, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024