Δεδομένη είναι η χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν και για τους ανεμβολίαστους. Τα rapid test μειώνονται για τους εργαζόμενους, ενώ δεν θα είναι πια υποχρεωτικό το αρνητικό αποτέλεσμα για να μπουν σε εστίαση, λιανεμπόριο και άλλους κλάδους.
Δύο rapid την εβδομάδα
Όμως, υπάρχει μια εξαίρεση για συγκεκριμένες κατηγορίες ανεμβολίαστων εργαζόμενων οι οποίοι θα συνεχίσουν να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.
Η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε χθες, εισηγήθηκε ένα rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν εδώ και σχεδόν εννέα μήνες) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου θα παραμείνουν δύο.
Η Επιτροπή εισηγήθηκε επίσης:
Την αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης από 1η Μαΐου και την επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
Την αναστολή ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ποιο μέτρο παραμένει στα σχολεία
Χωρίς self test θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα. Τα υποχρεωτικά self test κάθε εβδομάδα καταργούνται επίσης από 1η Μαΐου -οι μαθητές θα πάνε στο σχολείο στις 3 Μαΐου- όμως δεν θα σταματήσουν τελείως.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, όταν υπάρχει ένα παιδί που είναι θετικό στην Covid θα γίνεται έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές, την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος. Το μέτρο που παραμένει στα σχολεία είναι οι μάσκες.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας