Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ευρω-Νατοϊκός λήθαργος

Ο Ευρω-Νατοϊκός λήθαργος

Ελλάδα: Υπό την περιορισμένη εθνική κυριαρχία και με τις ευλογίες του τουρκόφιλου ΝΑΤΟ

Στο τελευταίο πασχαλινό … εορταστικό τριήμερο, οι αιθέρες του ανατολικού Αιγαίου γέμισαν από σμήνη της τουρκικής πολεμικής αεροπορικής σφηκοφωλιάς. Οι παραβιάσεις αυτές του εθνικού μας εναέριου χώρου γίνονται ανελλιπώς και σχεδόν σε καθημερινή βάση, επί περίπου μισόν αιώνα!

Μοναδική αντίδραση σ’ αυτή την ξεκάθαρη περιορισμένη εθνική μας κυριαρχία είναι οι πανάκριβες αλλά και επικίνδυνες για τη ζωή των ελλήνων πιλότων αναχαιτίσεις των απρόσκλητων εισβολέων.

Όμως, αυτός ο τρόπος της επί μισόν αιώνα ατιμώρητης τουρκικής αναισχυντίας όχι μόνον δεν αρκεί για την επιβεβλημένη, κατά το Διεθνές Δίκαιο τιμωρία των εισβολέων, αλλά με την δική μας ανοχή κατατάσσει την Ελλάδα στο καθεστώς της αλήστου μνήμης περιορισμένης κυριαρχίας του Λεονίντ Μπρέζνιεφ και των προκατόχων του, στα κράτη του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος της Υφηλίου, με τις καθημερινές ατιμώρητες παραβιάσεις, όχι μόνον του εναέριου, αλλά και εναλίου μας χώρου. Αυτό το ιδιότυπο μειοδοτικό καθεστώς, ατυχώς γίνεται με την ανοχή όλων των υπουργών μας, επί των Εξωτερικών και της Άμυνας, για να μην πω και με τις ενδόμυχες ή και ανοιχτές ευλογίες του στρατοκρατικού επιθεωρητή ή ορθότερα Ιαβέρη της ΕΕ, που ακούει στο όνομα Γιενς Στόλτενμπεργκ, (Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ).

Είναι όμως άξιο απορίας, γιατί στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες των παραβιάσεων αυτών δεν ακολουθήθηκε από τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, η επιβεβλημένη ακόλουθη διαδικασία: α) Να καλούνται οι τούρκοι πρεσβευτές και πρόξενοι να δώσουν εξηγήσεις για τις παραβιάσεις αυτές και β) εάν δεν δίνονται οι πρέπουσες εξηγήσεις να επακολουθήσουν απελάσεις τούρκων διπλωματών.

Εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια αφήνονται πριν από την είσοδο των μουσουλμάνων προσκυνητών έξω από την Αγία Σοφία. Όμως επειδή θερίζει τους προσκυνητές η πείνα και η φτώχεια, πολλοί από αυτούς κρύβουν τα παπούτσια τους σε κρύπτες του ναού. Όσο για το … άρωμα της ποδαρίλας από τα εκατοντάδες παπούτσια, δεν γίνεται λόγος…

Βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία

Αυτός ο κομπάζων κοινοβουλευτικός χαλίφης της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από λίγες ημέρες ανήγγειλε ότι θα καταστήσει την Τουρκία του των 80 εκατομμυρίων κατά το πλείστον πενόμενων υπηκόων του (μικτών εθνοτήτων), παντοκρατόρισα της Υφηλίου.

Οι πιστοί οπαδοί του Ερντογάν λοιπόν σύμφωνα με εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ της Τουρκίας προχωρούν με καλπάζουσα αδιαντροπία σε πράξεις βανδαλισμού και ιεροσυλίας στο κορυφαίο σύμβολο πολιτιστικής βυζαντινής κληρονομιάς, δηλαδή στον Ιουστινιάνειο ναό της, της του Θεού Σοφίας.

Μετατρέποντας, κατά παράβαση των κανόνων της UNESCO, την Αγία Σοφία, σε «μπάτε σκύλοι αλέστε» τζαμί, αφήνει κάθε θρησκοληπτικά αφιονισμένο φονταμενταλιστή του Ισλάμ, να κρύβει τα παπούτσια του σε πρόχειρες κρύπτες του Μουσείου της Αγίας Σοφίας, για να μη τα κλέψουν τα θύματα της πείνας που κυριολεκτικά λιμοκτονούν στην Τουρκία. Όσο για το άρωμα της ποδαρίλας από τις εκατοντάδες των παπουτσιών των προσκυνητών, τι να πει κανείς εκτός από τα «μη χειρότερα»…

Ουσιαστικά, ο κοινοβουλευτικός τούρκος χαλίφης της Άγκυρας κρυφοκαμαρώνει για τις ιεροσυλίες αυτές, διότι προκαλεί ατιμώρητος τα εκατομμύρια των πολιτισμένων ανθρώπων που μέχρι πριν από 1-2 χρόνια επισκέπτονταν την Αγία Σοφία. Με την ίδια αναισχυντία γράφει στα λουστρίνια του α) την UNESCO ως θεματοφύλακα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, β) το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δική μας ανεξήγητη σιωπή

Όσο για τις αναμενόμενες αλλά ουδέποτε πραγματοποιούμενες αντιδράσεις των πολιτιστικών αλλά και ενημερωτικών φορέων της χώρας μας, καιρός είναι να δραστηριοποιηθούν, εγκαταλείποντας την ολέθρια αδράνεια.

Έτσι λοιπόν η Ακαδημία Αθηνών και οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και τα αδελφά της περιφερειακά Δημοσιογραφικά Σωματεία, οι Ενώσεις Συγγραφέων, Πλαστικών Τεχνών, των Ωδείων, οι επικεφαλής των Μουσείων και Πινακοθηκών και βάλε, ας συντονίσουν τις αντιδράσεις τους στον μεθοδευόμενο, από το καθεστώς Ερντογάν, πολιτισμικό εξανδραποδισμό.

Κάθε περαιτέρω αδιαφορία θα είναι αδικαιολόγητη αλλά και επιεικώς απαράδεκτη…

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024