Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εφυγε από τη Μαριούπολη τμήμα των ρωσικών δυνάμεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εφυγε από τη Μαριούπολη τμήμα των ρωσικών δυνάμεων

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως τμήμα των ρωσικών δυνάμεων ανεχώρησε από την Μαριούπολη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δει ενδείξεις ότι ορισμένες ρωσικές δυνάμεις εγκαταλείπουν την ουκρανική πόλη Μαριούπολη και κινούνται βορειοδυτικά, καθώς οι μάχες για την κατάκτηση του λιμανιού συνεχίζονται, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Εκπαίδευση Ουκρανών

Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι εκτός από την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων στη χρήση των πυροβόλων Howitzers, συνεχίζεται η εκπαίδευση εκτός Ουκρανίας στη χρήση των κινητών συστημάτων ραντάρ και στα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού  M113.

«Δεν προτίθεμαι να μπω σε λεπτομέρειες σε ποια χώρα ή πού γίνεται αυτή εκπαίδευση», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν για προσφυγή στα πυρηνικά όπλα είναι «ανεύθυνες» και αποδεικνύουν την «απελπισία» που αισθάνεται η Ρωσία μετά την τροπή που έχει πάρει η επίθεσή της στην Ουκρανία, δήλωσε στο μεταξύ σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Κανείς δεν θα πρέπει να κάνει κούφια σχόλια για χρήση πυρηνικών όπλων ή για την πιθανότητα προσφυγής σε αυτά, είναι ανεύθυνο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό δείχνει το αίσθημα απελπισίας στη Ρωσία, μετά την αποτυχία της σε ό,τι αφορά τους αρχικούς στόχους της» στην Ουκρανία, υποστήριξε.

Οχι στο περιθώριο

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να «μείνουν στο περιθώριο» του πολέμου στην Ουκρανία, παρά το κόστος της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουν στο Κίεβο, ανακοινώνοντας ότι ζητά από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει άλλα 33 δισεκ. δολάρια ως στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια για τη χώρα αυτή.

Οι ΗΠΑ «δεν επιτίθενται» στη Ρωσία αλλά «βοηθούν την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», διαβεβαίωσε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος. Ήδη, όπως είπε, έχουν παραδώσει στους Ουκρανούς 10 αντιαρματικά όπλα για κάθε ρωσικό τεθωρακισμένο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024