Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας (όχι) κανονικός Ολυμπιακός…

Ένας (όχι) κανονικός Ολυμπιακός…

Ο βασικός λόγος του αποκλεισμού και κάποιες ευανάγνωστες διαπιστώσεις

Η γκίνια του Γιώργου Μασούρα δεν έσπασε και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου. Και μην πιστέψει κανείς ότι φταίει ο Γιώργος Μασούρας για τον αποκλεισμό.

Απλώς επειδή είχαμε… προφητέψει, τρομάρα μας, στο προηγούμενο κείμενο ότι θα σπάσει η γκίνια του διεθνούς έλληνα άσου, είπαμε να ξεκινήσουμε με αυτό. Έτσι κάτι σαν αυτοτρολάρισμα ας πούμε…

Τι φταίει για τον αποκλεισμό; Πολλά, μα κυρίως ένα: ότι ο Ολυμπιακός καιρό τώρα βαδίζει ασθμαίνοντας. Ένας κανονικός Ολυμπιακός θα τον είχε κάνει μια χαψιά τον ΠΑΟΚ. Θα του ‘χε βάλει γκολ και μέσα στην Τούμπα, ενώ ακόμα και στην περίπτωση που το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0, δεν θα πήγαινε τη ρεβάνς στην κόψη του ξυραφιού. Θα ξεκινούσε το ματς και μέχρι το 20’ θα τον είχε βάλει στα δίχτυα. Αυτός ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι κανονικός και γι’ αυτό αποκλείστηκε.

Ότι η ομάδα έχει πρόβλημα σε κάποιες θέσεις της ενδεκάδας το γνωρίζουμε. Και να είστε σίγουροι ότι το γνωρίζουν κι αυτοί που ήδη έχουν πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Ακόμα όμως και με αυτά τα προβλήματα, αυτές τις ελλείψεις αν θέλετε, ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός και σίγουρα πολύ πιο γεμάτος από τους βασικούς του αντιπάλους στην Ελλάδα.

Γι’ αυτήν την καθίζηση, λοιπόν, ευθύνεται κάτι άλλο και όχι το γεγονός ότι λείπει ένας πιο κλασάτος ακραίος αμυντικός και ένα καλύτερο εξτρέμ.

Υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια; Μήπως έχει χαθεί ο έλεγχος και έχει χαλάσει το κλίμα; Φταίνε κάποιοι παίκτες, φταίει ο Μαρτίνς; Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται, αλλά τα περισσότερα απ’ αυτά είναι καφενειακού επιπέδου.

Η ουσία, όμως, είναι μία και την βλέπουμε καιρό τώρα στο χορτάρι: αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι κανονικός Ολυμπιακός. Στα τελευταία επτά επίσημα ματς η ομάδα έχει μόλις μία νίκη, ενώ στα τελευταία πέντε δεν έχει καμία και έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ.

Ο Ολυμπιακός σχεδόν από τα μέσα της σεζόν παρουσιάζεται όλο και περισσότερο προβλέψιμος. «Διαβάζεται» εύκολα από τους αντιπάλους και γι’ αυτό ακριβώς έχει και σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία, ενώ φαίνεται να μην έχει και κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.

Και ειδικά αυτό προβληματίζει πολύ και στο σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε δεν είναι δυνατόν να διορθωθεί. Μετά το τέλος της σεζόν, όμως, είναι επιβεβλημένο να διορθωθεί.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός οφείλει να μην δώσει κι άλλα δικαιώματα στο πρωτάθλημα και να το κατακτήσει όσο πιο πειστικά μπορεί.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024