Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να «τελειώσει» τη δουλειά στο Μονακό

Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να «τελειώσει» τη δουλειά στο Μονακό

Ο Ολυμπιακός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» την παρουσία του στο Βελιγράδι την Παρασκευή και δεν πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στη Μονακό να πάει σε do or die παιχνίδι. Ακόμα και στο ΣΕΦ…

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη με 87-83 στην έδρα της Μονακό το βράδυ της Τετάρτης και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας που είχε χάσει από τους Μονεγάσκους.

Οι Ερυθρόλευκοι κρατούν και πάλι την τύχη στα χέρια τους και έχουν δύο ευκαιρίες για να πάρουν μία νίκη και να «κλείσουν» θέση στο Βελιγράδι, πέντε χρόνια μετά την τελευταία παρουσία τους σε Final Four.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τη Μονακό με 96-72, έβγαλε αντίδραση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έφυγε με ένα πολύ μεγάλο διπλό από την έδρα της γαλλικής ομάδας.

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ τα «ατού» στην επίθεση (Σλούκας, Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ λιγότερο) πήραν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό και τον οδήγησαν σε μια πολύτιμη νίκη.

Ο τρόπος που ήρθε το 2-1 θα μπορούσε να είναι πολύ πιο άνετος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά ακόμη και με 15 πόντους (58-73), ωστόσο αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει να προσφέρει… θρίλερ.

Πλέον οι παίκτες του Μπαρτζώκα στρέφονται στο Game 4, στο ίδιο γήπεδο, όπου με νίκη θα «τελειώσουν» τη δουλειά.

Η ψυχολογία είναι υπέρ του Ολυμπιακού, το 2-1 τού δίνει τη δυνατότητα να παίξει με σχετική άνεση, την ώρα που η Μονακό θα έχει στην πλάτη της και το άγχος του αποκλεισμού, και γι’ αυτόν το λόγο οι Πειραιώτες οφείλουν να κάνουν το 2/2 στο Πριγκιπάτο, ώστε να μην μπουν σε μπελάδες.

Η Μονακό έχει δείξει και αποδείξει ότι δεν αστειεύεται, ότι μπορεί να σε «σκοτώσει» μέσα σε λίγα λεπτά, όπως παραλίγο να κάνει στο Game 3, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να έχει στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Μονακό και το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Εκτός από το μομέντουμ, που τους δίνει τη δυνατότητα και για δεύτερο διπλό, οι Ερυθρόλευκοι, αν πάει η σειρά σε Game 5, θα είναι αυτοί που θα έχουν πίεση.

Σίγουρα, ο κόσμος στο ΣΕΦ θα βοηθήσει, όμως θα πρόκειται για ένα ματς do or die, όπου ο ηττημένος πάει σπίτι του.

Και η Μονακό, αντικειμενικά, λόγω του αλλοπρόσαλλου παιχνιδιού της, δεν είναι ομάδα που θέλεις σε ένα τέτοιο ματς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το γνωρίζει αυτό, και γι’ αυτόν το λόγο έχει ζητήσει προσοχή και συγκέντρωση, ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει το 2/2 και να μη δώσει έναν τελικό πρόκρισης.

Ακόμη και στο ΣΕΦ. Πολύ απλά γιατί τα πάντα μπορεί να γίνουν…

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024