Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα σπάει την σιωπή της

Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα σπάει την σιωπή της

Άλλοι ιατροδικαστές πάντως υποστηρίζουν πως η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε το απαραίτητο φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε όπως έπρεπε τις αρχές για το θέμα

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και το πως προήλθε αυτός έκανε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Η ιατροδικαστής που είχε κάνει νεκροτομή στην Ίρίδα σπάει τη σιωπή της και τονίζει πως «εγώ πήγα στην εισαγγελία και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη».

Η κ. Τσιόλα πάντως τονίζει πως «ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι» και την οδήγησε στην εισαγγελία όπου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της.

«Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα, στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν», ανέφερε μιλώντας στο STAR.

Παράλληλα η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία νεκροτομή στην Ίριδα υποστηρίζει πως οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα θα λύσουν το μυστήριο με τις καταθέσεις τους.

«Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας».

Η αμφισβήτηση από τους υπόλοιπους ιατροδικαστές

Την ίδια ώρα πάντως συνάδελφοί της υποστηρίζουν πως στην περίπτωση της Ίριδας υπήρξε λανθασμένη ερμηνεία των ευρημάτων που τώρα πιθανότατα δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

«Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια», λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024