Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Ζητά παγκόσμιο έλεγχο των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ρωσίας

Ζελένσκι: Ζητά παγκόσμιο έλεγχο των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ρωσίας

Τον παγκόσμιο έλεγχο των πυρηνικών εγκαταστάσεων και της πυρηνικής τεχνολογίας της Ρωσίας ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από όλα όσα έχει κάνει ο ρωσικός στρατός στη ζώνη του Τσερνόμπιλ και στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να νιώσει ασφαλής, γνωρίζοντας πόσες πυρηνικές εγκαταστάσεις, πυρηνικά όπλα και σχετικές τεχνολογίες διαθέτει το ρωσικό κράτος, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook).

Εάν η Ρωσία έχει ξεχάσει τι είναι το Τσερνόμπιλ, σημαίνει ότι χρειάζεται παγκόσμιος έλεγχος των πυρηνικών εγκαταστάσεων και της πυρηνικής τεχνολογίας της Ρωσίας.

«Στο χείλος της καταστροφής»

Χθες Τρίτη, ο ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Μόσχα ότι στην αρχή της ρωσικής εισβολής έφερε τον κόσμο «στο χείλος της καταστροφής» με την κατάληψη του σταθμού του Τσερνόμπιλ (σ.σ. όπου το 1986 σημειώθηκε το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία), όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

«Ο κόσμος βρέθηκε εκ νέου στο χείλος της καταστροφής, γιατί για τον ρωσικό στρατό η περιοχή και ο σταθμός του Τσερνόμπιλ ήταν σαν οποιοδήποτε έδαφος για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι.

«Υπάρχουν ζημιές»

Από την πλευρά του ο Γκρόσι δήλωσε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας συμφώνησε να βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση στην επισκευή των ζημιών του παροπλισμένου πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.

«Είναι εμφανές ότι υπάρχουν ζημιές και τις αξιολογούμε», δήλωσε ο Ραφαέλ Γκρόσι στη συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στο Τσερνόμπιλ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024