Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Σκαφτούρος: Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε τη ζωή

Γιάννης Σκαφτούρος: Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε τη ζωή

Πώς βρήκαν τον βαρυποινίτη οι τέσσερις εκτελεστές του

Την πραγματική ταυτότητα των δολοφόνων που δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ μπροστά σε αθώα μικρά παιδιά για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου, αναζητά η αστυνομία.

Η μηχανή που οι δύο από τους δράστες άθελά τους άφησαν πίσω τους, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με το Star, η αστυνομία θεωρεί ότι οι εκτελεστές του Σκαφτούρου είχαν προσπαθήσει να δουν τις κινήσεις του 55χρονου όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο βαρυποινίτης από την ημέρα που αποφυλακίστηκε κυκλοφορούσε πάντοτε με όπλα αλλά και με συνοδεία ανθρώπων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και την τελευταία φορά που είχε συλληφθεί στη Γλυφάδα το 2020. Συνεπώς, το να τον εντοπίσουν οι εκτελεστές του δε θα ήταν τόσο εύκολο.

Οι αναρτήσεις στα social media που τον «έκαψαν»

Ωστόσο, το λάθος πρέπει να έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ημέρα του Πάσχα ανέβηκαν κάποιες φωτογραφίες από μέλη της οικογένειας του στα social media στις οποίες φαινόταν και ο Σκαφτούρος.

Τότε, οι εκτελεστές σιγουρευτήκαν ότι ο στόχος ήταν στη Βοιωτία και ήξεραν ότι τα πράγματα εκεί ήταν πιο χαλαρά και θα μπορούσα να του επιτεθούν.

Μάλιστα, ο Γιάννης Σκαφτούρος φαίνεται πως άφησε ελεύθερους τους φρουρούς του μόλις μισή ώρα πριν εκτελεστεί.

Η στιγμή που το σχέδιο των εκτελεστών κατέρρευσε

Λίγη ώρα πριν τον θάνατό του, ο Γιάννης Σκαφτούρος χόρευε μόνος του το τελευταίο βαρύ ζεμπέκικο. Ήταν από το γλέντι που έστησε ανήμερα το Πάσχα με στενούς φίλους και συγγενείς στην αυλή του πατρικού του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Στο σημείο δίπλα από το κιόσκι με την ψησταριά όπως φαίνεται στο βίντεο , ο 55χρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αδίστακτων εκτελεστών. Δύο από τους δράστες που κρατούσαν καλάσνικοφ, άφησαν τη μηχανή σε ένα μονοπάτι στο διπλανό κτήμα, πήδηξαν τη μάντρα του σπιτιού και άδειασαν το όπλο, χωρίς να υπολογίζουν εάν θα προκαλούσαν λουτρό αίματος αθώων θυμάτων.

Εκείνη τη στιγμή μαζί με τον Γιάννη Σκαφτούρο που ήταν ο στόχος, υπήρχαν στο σημείο άλλα 14 άτομα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Σχεδόν όλες οι σφαίρες βρήκαν τον στόχο. Ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός. Ακριβώς δίπλα του, ήταν η κόρη του η οποία τραυματίστηκε στην κοιλιά, καθώς και ο πεθερός της από αδέσποτη σφαίρα στο πόδι. Οι δύο εκτελεστές αμέσως μετά την επίθεση προσπάθησαν να διαφύγουν. Τους περίμεναν με μηχανή άλλοι δύο συνεργοί τους. Όταν όμως βρήκαν από χωριό το σχέδιο διαφυγής ξαφνικά στράβωσε, αφού χρειάστηκε να αφήσουν την μία μηχανή σε κάτι χωράφια.

Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν προς το διπλανό βουνό. Άφησαν πίσω τους όμως πολλά στοιχεία. Η μηχανή τους μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Εκεί μεταφέρθηκε και το φορτηγάκι που προσπάθησαν να κλέψουν.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024