Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωή Τηγανούρια: «Έχω δεχτεί bullying για το ακορντεόν»

Ζωή Τηγανούρια: «Έχω δεχτεί bullying για το ακορντεόν»

«Νιώθω και αδικημένη από την πιάτσα γιατί κάνω πολλά σπουδαία πράγματα εγώ και οι συνεργάτες μου και δεν γίνονται ευρέως γνωστά», εξομολογείται

Η Ζωή Τηγανούρια είναι μια σπουδαία συνθέτης και σολίστ ακορντεόν.

Στην καριέρα της έχει γράψει πολλά τραγούδια και έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ηχογραφήσεις.

Μεταξύ άλλων, έχει συνθέσει τη μουσική για το soundtrack της ταινίας του Χόλυγουντ «Tango Shalom» και έχει ανοίξει συναυλίες του θρυλικού James Brown.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Love It αναφέρθηκε στα άσχημα σχόλια και το bullying που έχει δεχτεί ως γυναίκα που παίζει ακορντεόν.

Όπως τόνισε, αγαπά αυτό το τόσο ιδιαίτερο όργανο παρότι είναι παρεξηγημένο.

«Το συνδέουν με καλλιτέχνες του δρόμου. Είναι διεθνές όργανο. Έγραψα τη μουσική για την ταινία «Tango Shalom». Είμαι περήφανη που το tango μου το χορεύει η Καρίνα Σμιρνόφ που είναι χορεύτρια του DWTS. Έκανα support στην τελευταία περιοδεία του James Brown στην Ευρώπη» είπε.

«Με βάση το ότι είμαι γυναίκα και κάνω ένα επάγγελμα σε μια αντρική κοινωνία αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω ακόμα προβλήματα. Συμπεριφορά του τύπου “δεν έχει χώρο να κάνει μια αντρική δουλειά μια γυναίκα”. Έχω χάσει δουλειές για αυτό. Κι όσο πιο πολύ ταλέντο έχεις τόσο πιο μεγάλη τροχοπέδη είναι για την καριέρα», εξομολογήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πλέον χώρος για το ακορντεόν σε ορχήστρες στα μπουζούκια γιατί έχουν ισοπεδωθεί οι μουσικές. Τι θα κερδίσω να πάω στα μπουζούκια; Είναι φτιαγμένα έτσι ώστε ο ήχος να είναι χαμηλά, χωρίς φώτα σωστά και όταν θα βγει η φίρμα όλα τα άλλα να φαίνονται ανύπαρκτα».

Τέλος, αποκάλυψε: «Έχω δεχτεί ένα είδος bullying του τύπου “τι θες να μας πεις με το ακορντεόν, αυτό που κάνεις δεν ταιριάζει στον χώρο μας, δεν χωράει πουθενά”. Νιώθω και αδικημένη από την πιάτσα γιατί κάνω πολλά σπουδαία πράγματα εγώ και οι συνεργάτες μου και δεν γίνονται ευρέως γνωστά».

Δείτε τη συνέντευξή της

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024