Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
This is Athens City Festival: Το ανοιξιάτικο φεστιβάλ της πόλης ξεκινά τον Μάιο

This is Athens City Festival: Το ανοιξιάτικο φεστιβάλ της πόλης ξεκινά τον Μάιο

Η μεγάλη γιορτή για τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης ξεκινά την Κυριακή 1 Μαΐου.

Το «This is Athens City Festival» έρχεται για να ομορφύνει τις ανοιξιάτικες μέρες του Μαΐου και να μας δώσει μία σειρά λόγων για να απολαύσουμε την πόλη μας μέσα από 100 δράσεις από τον χώρο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού.

Το φεστιβαλ θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες με τα αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις να καλοσωρίζουν του Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν συναυλίες, σε πάρκα, δρόμους, στοές, θεματικές διαδρομές περιπατου και ποδηλάτου, βραδιές γαστρονομίας και αθλητικές δράσεις στην ύπαιθρο.

Πικ-νικ και τζαζ συναυλία

Στην ατζέντα του «This is Athens City Festival» περιλαμβάνονται πρωτότυπες δράσεις μεταξύ των οποίων ψυχαγωγικό ολοήμερο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος, street party στη Βαρβάκειο και τζαζ συναυλία στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης.

Σκοπός κάθε δράσης είναι να αναδείξει ένα διαφορετικό σημείο της αθηναϊκής πρωτεύουσας, φέρνοντας εμάς τους ντόπιους περισσότερο κοντά της και αφήνοντας τους επισκέπτες της με την καλύτερη δυνατή εντύπωση.

«Η Αθήνα επιστρέφει στους ρυθμούς της κι εμείς δημιουργούμε μία γιορτή-θεσμό για την πόλη, προσκαλώντας τους Αθηναίους και τους επισκέπτες σε αυτό το ανοιχτό, πρότυπο Φεστιβάλ, που εκτείνεται στο κέντρο και τις γειτονιές. Το This is Athens City Festival είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας που έχουμε με όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, υλοποιώντας δράσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και της δυναμικής προβολής της Αθήνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ)  του Δήμου Αθηναίων, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις επιχειρήσεις, τους συλλογικούς φορείς και τα ιδρύματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, προκειμένου, είτε να προτείνουν νέες δράσεις, είτε να εντάξουν τις ήδη υπάρχουσες στο φεστιβάλ.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό, ανοιχτό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα γούστα, προσφέροντας περισσότερες από 100 δράσεις σε όλη την Αθήνα.

Σημειώνεται πως το «This is Athens City Festival» αποτελεί διοργάνωση του This is Athens, του επίσημου οδηγού για την προβολή της πόλης στο εξωτερικό και βασικού πυλώνα της ΕΑΤΑ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024