
CEO: Οι χρυσές αμοιβές που εκτοξεύτηκαν τα δύο τελευταία χρόνια
Ποιος είδε τον μισθό του να εκτοξεύεται από τα 15 εκατ. στα 100 εκατ. δολάρια
Η μέση αμοιβή για τους κορυφαίους CEOs των ΗΠΑ αυξήθηκε 31% πέρυσι στα 20 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, καθώς οι εταιρείες πλημμύρισαν τους επικεφαλής με πριμ μετοχών και μπόνους μετρητών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Equilar, τα διευθυντικά στελέχη που έλαβαν μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις περιλαμβάνουν τους ηγέτες του τεχνολογικού γίγαντα Apple και του κατασκευαστή ημιαγωγών Broadcom Inc.
Η μελέτη καλύπτει τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ. Η ίδια μελέτη πριν από έναν χρόνο διαπίστωσε ότι η μέση αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου ήταν 15,5 εκατομμύρια δολάρια, 2% χαμηλότερη από το 2020.
Ποσά που ζαλίζουν
Οι τάσεις ώθησαν επίσης την αναλογία της αμοιβής των Διευθύνων Σύμβουλων προς την αμοιβή των διάμεσων εργαζομένων των εταιρειών σε 254:1 από 238:1 πριν από ένα χρόνο, αναφέρει η μελέτη της Equilar.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook, έλαβε 98,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, από 14,8 εκατομμύρια δολάρια το 2020, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού χρηματικού πριμ.
Στην εταιρεία κατασκευής chip Broadcom, ο Διευθύνων Σύμβουλος Hock Tan έλαβε 60,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, από 3,7 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League







