Ζελένσκι: Συνομίλησε με τον Μπόρις Τζόνσον για μια «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας
Τι συζήτησαν Ζελένσκι - Τζόνσον.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σχετικά με μία «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια βαρέων όπλων, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου Αντρίι Σιμπίγκα.
Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σιμπίγκα είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, την παροχή επιπλέον οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία.
Για την επίθεση στην Οδησσό
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στη μεγάλη πόλη – λιμάνι της Οδησσού, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Ζελένσκι.
Ένα παιδί τριών μηνών ήταν μεταξύ των νεκρών, έγραψε ο Αντρίι Γέρμακ στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Άλλα 18 άτομα τραυματίστηκαν, πρόσθεσε. Μια πολυκατοικία ήταν μεταξύ των κτιρίων που επλήγησαν.
«Τίποτα δεν είναι ιερό», έγραψε ο Γέρμακ για τη ρωσική επίθεση. «Το κακό θα τιμωρηθεί», πρόσθεσε.
- Απεργία ΣΕΗ το Σάββατο: Η ΕΝΘΕΠΑ διαψεύδει καθολικό «λουκέτο» στα θέατρα – Ποιοι στηρίζουν την κινητοποίηση
- Ζελένσκι: Έτοιμος να προκηρύξει δημοψήφισμα για το σχέδιο Τραμπ αν η Ρωσία συμφωνήσει σε εκεχειρία δύο μηνών
- Συρία: Σουνιτική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο τζαμί με τους 8 νεκρούς
- Κ. Ανεστίδης: Δεν έκαναν κατάσχεση στον «Φραπέ» και έκαναν σε εμένα
- Μουσουλμανικό κράξιμο στον Σαλάχ λόγω… Χριστουγέννων! (pic)
- ΕΠΟ: Ο εσωτερικός πονοκέφαλος του Μάκη Γκαγκάτση

