Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άγιο Φως: Δείτε την άφιξη στην Ελλάδα - «Εγκαίρως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»

Άγιο Φως: Δείτε την άφιξη στην Ελλάδα – «Εγκαίρως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»

Όπως διαβεβαιώνεται το Άγιο Φως θα φτάσει έγκαιρα σε κάθε γωνία της Ελλάδας με ειδικές πτήσεις, ενώ στην Αττική θα μοιραστεί από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση έφτασε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην Ελλάδα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μετά την κατανυκτική τελετή της αφής του στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Το Άγιο Φως ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στην Ελλάδα στις 18:00 το απόγευμα ωστόσο, οι αυξημένοι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ προκάλεσαν καθυστερήσεις με αποτέλεσμα η ελληνική αποστολή να αναχωρήσει για Αθήνα περίπου στις 18:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Δείτε την υποδοχή

Όπως διαβεβαιώνεται το Άγιο Φως θα φτάσει έγκαιρα σε κάθε γωνία της Ελλάδας με ειδικές πτήσεις, ενώ στην Αττική θα μοιραστεί από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Το Άγιο Φως μετέφερε στην Ελλάδα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου μαζί με την κυβερνητική αποστολή επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος και το παρέλαβε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Μετά την άφιξη της ειδικής πτήσης του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» θα ξεκινήσουν οι επόμενες πτήσεις προκειμένου να φτάσει μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Στην αποστολή για την τελετή Αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά

«Αποτελεί τιμή να παραστώ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Ναό της Αναστάσεως, να παραλάβω το ‘Αγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Καλή Ανάσταση σε όλους της Έλληνες και Ελληνίδες παντού στον κόσμο» αναφέρει ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024