Αίσθηση προκαλεί ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου πλήθος πιστών συρρέει και φέτος και οι οποίοι έβαλαν σε αυτόν και εικόνες από τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.
Ο Επιτάφιος είναι πολυθεματικός, κεντημένος με χιλιάδες χάντρες και καρφίτσες και με κεντρικό μήνυμα: «Θα τα πω ΟΛΑ στον Θεό».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o ηγούμενος Παντελεήμων, η προετοιμασία διήρκησε για πάνω από έναν μήνα, ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον 100.000 χάντρες και καρφίτσες για να στολιστεί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αποσπασματικές εικόνες που συνθέτουν το μωσαϊκό του επιταφίου και αφορούν στα αποτρόπαια εγκλήματα.
Το έγκλημα στην Πάτρα με τα τρία αγγελούδια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν, η προσφυγιά, η Σμύρνη, η Κύπρος, το Αφγανιστάν και ο Πόντος είναι μερικά μόνο από τα θέματα που αναδεικνύονται.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου