Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 7,7 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας
Αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω του πολέμου
Πάνω από 7,7 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).
Στις 5 Απριλίου, ο Οργανισμός αυτός εκτίμησε σε 7,1 εκατ. τον αριθμό των εκτοπισμένων, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αλλά έχουν παραμείνει στη χώρα.
Το Βατικανό ζητά εκεχειρία για το Ορθόδοξο Πάσχα
Το Βατικανό ζήτησε σήμερα επίσημα να κηρυχθεί εκεχειρία στην Ουκρανία για τις ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα.
Ο πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει έκκληση υπέρ της εκεχειρίας ήδη πριν από το Πάσχα των Καθολικών, το οποίο γιορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή.
Η ανακοίνωση
Σε επίσημη ανακοίνωση της Αγίας Έδρας υπογραμμίζεται σήμερα ότι το Βατικανό και ο ποντίφικας ενώνουν τις φωνές τους -υπέρ της εκεχειρίας- με εκείνες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του επικεφαλής των Ελληνοκαθολικών της Ουκρανίας Σβιάτοσλαβ Σεβτσούκ. O στόχος είναι «να επιτευχθεί εκεχειρία με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, στις 24 Απριλίου».
«Με την επίγνωση ότι για τον Θεό τίποτα δεν είναι αδύνατο, ζητούν από τον Κύριο ο πληθυσμός, ο οποίος είναι παγιδευμένος σε εμπόλεμες περιοχές, να μπορέσει να απομακρυνθεί το γρηγορότερο δυνατό και να αποκατασταθεί η ειρήνη. Ζητούν, δε, από όσους ηγούνται των διαφόρων εθνών, να εισακούσουν την φωνή του κόσμου, που ζητά ειρήνη», υπογραμμίζει η Αγία Έδρα.
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται


