Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πρωταθλητής της Γης» από τον ΟΗΕ ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο

«Πρωταθλητής της Γης» από τον ΟΗΕ ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ αναγνώρισε την προσπάθεια του 95χρονου για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Το βραβείο του «Πρωταθλητή της Γης» από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP) έλαβε ο 95χρονος σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο, για τη δράση του για το περιβάλλον και την προστασία της φύσης.

Ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε ότι «οι επιτυχημένες περιβαλλοντικές ιστορίες πρέπει να μας γεμίζουν ελπίδα ότι η αλλαγή είναι δυνατή».

«Πριν από πενήντα χρόνια, οι φάλαινες βρίσκονταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης παγκοσμίως. Τότε οι άνθρωποι ενώθηκαν και τώρα υπάρχουν περισσότερες φάλαινες στη θάλασσα από όσες έχει δει ποτέ ο άνθρωπος», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα και πώς να τα λύσουμε. Το μόνο που μας λείπει είναι η κοινή δράση».

Από την πλευρά της, η εκτελεστική διευθύντρια του UNEP Ίνγκερ Άντερσεν δήλωσε ότι ο ΟΗΕ επέλεξε να βραβεύσει τον σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο λόγω της αφοσίωσής του στη φύση.

«Αν έχουμε πιθανότητες να αποτρέψουμε την καταστροφή του κλίματος και της βιοποικιλότητας και να καθαρίσουμε τα μολυσμένα οικοσυστήματα, είναι επειδή εκατομμύρια άνθρωποι ερωτευτήκαμε τον πλανήτη που απαθανατισε στα ντοκιμαντέρ και τα κείμενά του, με τη φωνή του», δήλωσε η Άντερσεν.

Ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο άρχισε να εργάζεται σε προγράμματα φυσικής ιστορίας τη δεκαετία του 1950 και οι εκπομπές του, οι οποίες γυρίστηκαν σε μακρινά μέρη του κόσμου, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι προειδοποιήσεις του για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη και στους ανθρώπους, έχουν γίνει πιο έντονες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024