Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Εξελίξεις με την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς – Πιο κοντά η αίτηση εκταφής

Πάτρα: Εξελίξεις με την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς – Πιο κοντά η αίτηση εκταφής

Σε βασικό μέρος της υπόθεσης της Πάτρας φαίνεται πως εξελίσσεται η απώλεια της σπιτονοικοκυράς τους ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Ως βασικό μέρος της υπόθεσης της Πάτρας και του θανάτου των τριώ παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη εξετάζεται και το σκέλος που αφορά στην σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού.

Οι διωκτικές αρχές σε Αθήνα και Πάτρα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, εξετάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο να αιτηθούν την εκταφή της σορού της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου.

Αν και η προκαταρτική εξέταση για τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι αρκετά πιθανό να αναζητηθούν νέα στοιχεία.

Αμφισβητείται το πιστοποιητικό θανάτου

Η πλευρά των συγγενών της εκλιπούσας Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου έχουν αμφισβητήσει με κάθε τρόπο την αιτία θανάτου της σπιτονοικοκυράς, ενώ έχουν αφήσει και αιχμές για τη σχέση του ζευγαριού με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, το πιστοποιητικό φέρει την υπογραφή ενός γιατρού χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομά του.

Συγκεκριμένα, το μόνο όνομα που αναφέρεται είναι αυτό του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος εμφανίστηκε και υπέγραψε ως ο κοντινότερος άνθρωπος στην εκλιπούσα. Στο έγγραφο όμως υπάρχει μια απλή μονογραφή γιατρού, χωρίς να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο όπως θα έπρεπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το εν λόγω έγγραφο είναι άκυρο νομικά και η εν λόγω γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό, δεν είχε εφημερία εκείνο το βράδυ και πήγε εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο για να υπογράψει.

Αναζητούν νέα στοιχεία

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 19 μήνες από το θάνατο της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να συλλέξουν κρίσιμα στοιχεία από τη σορός της.

Ειδικότερα, θα αναζητηθούν δεδομένα από τρίχες της κεφαλής της και από χόνδρους, για να εξακριβωθεί αν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται πράγματι σε προχωρημένη σηψαιμία ή κάτι άλλο.

Το απλήρωτο δάνειο της σπιτονοικοκυράς

Ανάμεσα στα δεδομένα που θα μελετήσουν οι Αρχές είναι και τα οικονομικά στοιχεία της σπιτονοικοκυράς, ειδικότερα μετά την υπογραφή του πληρεξούσιου στον Μάνο Δασκαλάκη.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο δικηγόρος κ. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει έγγραφο από το fund που διαχειρίζεται τα δάνεια της τράπεζας, που αναφέρει ότι από το 2017 και έκτοτε δεν πληρώθηκε καμία δόση του στεγαστικού δανείου.

«Απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου σπιτονοικοκυράς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των συγγενών της εκλιπούσας, υπογραμμίζοντας ότι η Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπέστατη στην δανειακή της υποχρέωση.

Τέλος, ένα από τα στοιχεία που έχει καταθέσει προς εξέταση ο δικηγόρος των συγγενών της εκλιπούσας είναι και ένα έγγραφο του ΕΦΚΑ που βεβαιώνει ότι έγινε ανάληψη της σύνταξης της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου μετά το θάνατό της.

inSports

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν τυχεροί, από τους 28 παίκτες στον Ολυμπιακό οι 20 καταλάβαιναν ισπανικά»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνέντευξή του σε ισπανικό Μέσο, τόνισε ένα ενδιαφέρον στοιχείο που τον βοήθησε να πετύχει με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024