Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Exxon Mobil: Ολοκληρώνει την αποχώρησή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου

Exxon Mobil: Ολοκληρώνει την αποχώρησή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου

Η Exxon έχει επίσης περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές της στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι εξορυκτικές δραστηριότητες στη Σαχαλίνη

Την πλήρη απόσυρσή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου σχεδιάζει η Exxon Mobil σε συνέχεια απόφασης της πετρελαϊκής να αποχωρήσει από όλες τις δραστηριότητες στη χώρα.

Η Exxon Mobil δεν ανακοίνωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα, πάντως, τον προηγούμενο μήνα απομάκρυνε υπαλλήλους τους αμερικανικής υπηκοότητας από τη Ρωσία.

Οι πρώτες αναχωρήσεις περιελάμβαναν προσωπικό από τις μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νησί Σαχαλίνη.

«Όπως ανακοινώσαμε την 1η Μαρτίου, διακόπτουμε τις δραστηριότητές μας και λαμβάνουμε μέτρα για την έξοδο από την επιχείρηση Sakhalin-1», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Exxon, Κέισι Νόρτον. Σύμφωνα με την προηγούμενη σχετική ανακοίνωση, η όλη διαδικασία αναμένεται να της προκαλέσει οικονομική ζημιά που θα φτάσει τα 4 δισ. δολάρια.

Πέρσι εργάστηκαν στην πετρελαϊκή περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από όλη τη Ρωσία, στα γραφεία στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, το Αικατερινούπολη και στο  Γιούζνο-Σαχαλίνσκ.

Η Exxon έχει επίσης περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές της σε χημικά και λιπαντικά στη Ρωσία και περιόρισε τις πωλήσεις στις υπάρχουσες μόνο συμβάσεις και σε βασικά προϊόντα απαραίτητα για τη συντήρηση τροφίμων, τη γεωργία και την υγιεινή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι συμμορφώνεται με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024