Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Μπόνους 23 δισ. δολαρίων για τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla

Έλον Μασκ: Μπόνους 23 δισ. δολαρίων για τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla

Ο δισεκατομμυριούχος δεν λαμβάνει μισθό από την Tesla αλλά αμοίβεται μόνο όταν η εταιρεία επιτυγχάνει μια σειρά στόχων.

Ο Έλον Μασκ έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του μετά την ανακοίνωση των θεαματικών οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla, χάρη στα οποία δικαιούνται αμοιβή 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes, ο Μασκ δεν λαμβάνει μισθό στην Tesla.

To πακέτο των αποδοχών του προβλέπει αμοιβές μόνο όταν η εταιρεία πετυχαίνει μια σειρά από κλιμακούμενους στόχους για την κεφαλαιοποίηση και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Η Tesla, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία, παρουσίασε την Τετάρτη αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Ουόλ Στριτ.

Διαβάστε επίσης:

Χάρη και στην απόφασή της να αυξήσει τις τιμές των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό, η Tesla ανέφερε έσοδα 18,76 δισ. δολαρίων και μεικτά κέρδη 5,54 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Με τα αποτελέσματα αυτά ο Μασκ ανεβαίνει ακόμα τρία σκαλοπάτια στην κλίμακα των 12 στόχων που προβλέπει το πακέτο αποδοχών. Η επίτευξη κάθε στόχου τού δίνει τη δυνατότητα να αγοράσει 8,4 εκατομμύρια μετοχές για 70,01 δολάρια η καθεμία, κερδίζοντας έκπτωση 90% σε σχέση με την τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της Τετάρτης.

Σε αυτή την τιμή, τα τρία σκαλοπάτια που ανέβηκε ο Μασκ αντιστοιχούν σε αμοιβή περίπου 23 δισ. δολαρίων, αναφέρει το Reuters.

Για να γίνει αυτό απαιτείται πάντως η επίσημη έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Η επίτευξη των οικονομικών στόχων έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της αεροδιαστημικής εταιρείας Tesla, προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 43 δισ. δολάρια προκειμένου να το μετατρέψει σε ιδιωτική εταιρεία και να διασφαλίσει την «ελευθερία της έκφρασης» στην πλατφόρμα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ίσως πουλήσει μετοχές της Tesla για να γίνει ιδιοκτήτης του αγαπημένου του μέσου δικτύωσης.

Πέρυσι, ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 16,4 δισ. δολαρίων, το 10% του μεριδίου του, προκειμένου να πουλήσει φόρους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024