Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαριχουάνα: Γιατί ο αριθμός «420» είναι το παγκόσμιο σύμβολο της

Μαριχουάνα: Γιατί ο αριθμός «420» είναι το παγκόσμιο σύμβολο της

Και όμως μαριχουάνα και αριθμός 420 έχουν άμεση σχέση και μάλιστα παγκοσμίως όταν στην αργκό αναφέρεται αυτό το νούμερο υποδηλώνει το συγκεκριμένο φυτό.

Πολλοί θεωρούν ότι επειδή η 20η Απριλίου θεωρείται στις ΗΠΑ η γιορτή της κάνναβης, το νούμερο 4/20 είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κουλτούρα του καπνίσματος μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους.

Άλλοι πάλι λένε ότι μαριχουάνα και 420 συνδέονται επειδή στις ΗΠΑ οι αστυνομικοί αναφέρονται με τον κωδικό αυτό όταν παίρνουν κάποιο σήμα για παράνομη χρήση. Κάποιοι άλλοι λένε ότι 420 είναι οι χημικές ενώσεις στη μαριχουάνα. Τελικά τι ισχύει και το 420 έχει συνδεθεί με την μαριχουάνα;

Από μια παρέα

Όπως όλα δείχνουν ύστερα από έρευνα που έγινε από τον δημοσιογράφο Στιβ Μπλουμ του High Times magazine, (ένα περιοδικό αφιερωμένο στην κουλτούρα του χόρτου) η σχέση του 420 με την μαριχουάνα ξεκινάει από το 1971.

Τότε 5 μαθητές και φίλοι από το Λύκειο San Rafael στην Καλιφόρνια, ο Steve Capper, ο Dave Reddix, ο Jeffrey Noel, ο Larry Schwartz και ο Mark Gravich έδιναν ραντεβού κάθε απόγευμα στις 4 και 20 (αφού είχαν τελειώσει όλες τις δραστηριότητες του σχολείου) και στην πίσω αυτή, πίσω από έναν τοίχο κάπνιζαν μαριχουάνα.

Για να επιβεβαιώσουν το καθημερινό τους ραντεβού οι 5 φίλοι κατά τη διάρκεια της ημέρες έλεγαν απλά μεταξύ τους: «420». Μετά από χρόνια ο ένας εξ αυτών ο Dave Reddix έπιασε δουλειά για τον μπασίστα του συγκροτήματος Grateful Dead. Ο ίδιος όποτε αναφερόταν η λέξη μαριχουάνα τους έλεγε να την λένε με την κωδική της ονομασία των εφηβικών του χρόνων, να την λένε δηλαδή «420».

Τα μέλη του συγκροτήματος υιοθέτησαν τον όρο και άρχισαν να τον χρησιμοποιούν. Χρόνια μετά στις 28 Δεκεμβρίου του 1990 μια ομάδα θαυμαστών του συγκροτήματος, μοίρασε κάτι φυλλάδια και κάλεσε όλους τους θαυμαστές των Grateful Dead να καπνίσουν μαριχουάνα στις 20 Απριλίου (4/20) στις 4 και 20 ακριβώς.

Σύντομα πλέον το «420» συνδέθηκε παγκοσμίως με τη χρήση κάνναβης

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024