Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25: Η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξαϋλωθεί από την ακρίβεια

ΜέΡΑ25: Η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξαϋλωθεί από την ακρίβεια

«Τα 50 ευρώ να τα δώσει ο πρωθυπουργός στην παρέα του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

To διάγγελμα του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25, λέγοντας ότι έχει ήδη «εξαϋλωθεί« από την ακρίβεια.

«Με ένα ακόμα διάγγελμα σαν αυτά που συνηθίζει ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού το Μάιο κατά 50 ευρώ το μήνα μεικτά. Μια αύξηση που έχει εξαγγείλει ήδη πολλές φορές και η οποία τώρα που έρχεται, έχει ήδη εξαϋλωθεί λόγω του τεράστιου κύματος των ανατιμήσεων, του πληθωρισμού και εν γένει της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης την οποία έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι και ιδίως οι πιο νέοι», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΜέΡΑ25 τονίζει πως, «αντί για αυτές τις πενιχρές, επικοινωνιακές αυξήσεις που γίνονται μόνο και μόνο για να προσπαθήσει ο κ. Μητσοτάκης να αλλάξει την πολύ δυσμενή πια για την κυβέρνηση του εικόνα, θα έπρεπε να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού, ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο όταν το έχει ανάγκη η επικοινωνία του πρωθυπουργού, να αυξάνονται τα εισοδήματα των πολιτών, όσο αυξάνονται και οι τιμές τις οποίες καθημερινά πληρώνουν».

«Οι νέοι και οι νέες εργαζόμενες και εργαζόμενοι κύριε Μητσοτάκη, είναι αυτοί που σας έχουν γυρίσει προ πολλού την πλάτη, τόσο σε εσάς, όσο και σε όποιον εφαρμόζει αυτές τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές γιατί με τους υποκατώτατους μισθούς, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τα δεκάωρα και τις απλήρωτες υπερωρίες τους στέλνατε και τους στέλνετε διαρκώς στο φευγιό και την μετανάστευση» προσθέτει το ΜέΡΑ25.

Βαρουφάκης: «Να τα δώσει στην παρέα του»

Σε σχόλιό του στο Twitter o γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για προσβολή στους χαμηλόμισθους, ενώ πρότεινε σειρά άλλων μέτρων.

«Τα Euro50 να τα δώσει ο ΠΘ στην παρέα του. Αντί για αυτή τη νέα προσβολή στους χαμηλόμισθους, το ΜέΡΑ25 απαντά: Αυτόματη (μηνιαία) Αναπροσαρμογή του Κατώτατου | Ανακούφιση μικρομεσαίων με 15% φορ. συντ. & 15% Ανώτατο ΦΠΑ | Κατάργηση Χρηματιστήριου Ενέργειας» υπογράμμισε.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024