Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο Αττικής: Ομορφαίνει με Αιωνόβιες Ελιές

Ηράκλειο Αττικής: Ομορφαίνει με Αιωνόβιες Ελιές

Στο Ηράκλειο Αττικής δέχθηκαν με ικανοποίηση την προσφορά της ΕΡΓΟΣΕ τριών υπερ-αιωνόβιων ελιών που θα κοσμούν από εδώ και πέρα σημεία της πόλης.

Τρεις ακόμα αιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν σε ισάριθμα σημεία στο Ηράκλειο Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «υιοθεσίας» των μεγαλοπρεπών αυτών δέντρων, τα οποία απομακρύνονται από την ΕΡΓΟΣΕ στις διάφορες εργασίες που κάνει για το δίκτυό της, μεταφυτεύονται και βρίσκουν νέο σπίτι στα χώματα αστικών περιοχών ώστε να συνεχίσουν να καρποφορούν και να στολίζουν την ελληνική γη.

Οι τρεις ελιές που δωρίστηκαν πιο πρόσφατα από την ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο – και μεταφέρθηκαν με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο – τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

  • στη διασταύρωση των οδών Αττικής και Ηρακλείου
  • έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο
  • επί της πλατείας Κλεισθένους (Πεύκων και Αττική Οδός)

Θυμίζουμε ο Δήμος, με διαδοχικά αιτήματά του, συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο επίμαχο πρόγραμμα έχοντας μεταφυτεύσει αρκετά ελαιόδεντρα σε πάρκα και χώρους πρασίνου του Ηρακλείου, με αυτό που ξεχωρίζει να είναι η υπερ-αιωνόβια ελιά άνω των 300 ετών που έχει τοποθετηθεί στο τέλος της οδού Ιφιγενείας.

«Η ελιά είναι το δέντρο που είναι κατεξοχήν συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Ήμασταν από τους πρώτους δήμους της Αττικής που δηλώσαμε συμμετοχή στο πρόγραμμα υιοθεσίας των αιώνιων αυτών φυτών και συνεχίζουμε, έκτοτε, να συνεργαζόμαστε με την ΕΡΓΟΣΕ και το Πράσινο Ταμείο σε κάθε παρτίδα προσφερόμενων δέντρων για υιοθεσία. Στα φιλόξενα χώματα στο Ηράκλειο βρήκαν το καινούργιο τους σπίτι για να ομορφαίνουν την πόλης μας για πολλές ακόμα γενιές που θα ακολουθήσουν μετά από μας», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024