Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όμικρον: Υπερδιπλάσιος κίνδυνος νοσηλείας για τα ανεμβολίαστα παιδιά

Όμικρον: Υπερδιπλάσιος κίνδυνος νοσηλείας για τα ανεμβολίαστα παιδιά

Τρεις στα δέκα παιδιά που νοσηλεύτηκαν λόγω Covid-19 δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.

Τα παιδιά 5-11 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας από τα εμβολιασμένα σε περίπτωση που προσβληθούν από την παραλλαγή Όμικρον, δείχνει έρευνα των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο ρυθμός νοσηλείας παιδιών ήταν μεγαλύτερος στο κύμα της παραλλαγής Όμικρον, συγκριτικά με το κύμα της Δέλτα.

Η ερευνητική ομάδα ασίστηκε σε δεδομένα για περίπου 400 νοσηλείες σε νοσοκομεία 14 πολιτειών που εξυπηρετούν συνολικά το ένα δέκατο του αμερικανικού πληθυσμού.

H ανακοίνωση των CDC περιλαμβάνει γράφημα που συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών

Για κάθε 100.000 ανεμβολίαστα παιδιά, τα 19,1 χρειάστηκαν νοσηλεία λόγω κοροναϊού το διάστημα. Μεταξύ των εμβολιασμένων, μόνο 9,2 νοσηλεύτηκαν με Covid-19, αναφέρουν οι ερευνητές των CDC.

Από τα 397 παιδιά της μελέτης, τα οποία νοσηλεύτηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, το 87% ήταν ανεμβολίαστο, ένα στα τρία δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και τα τρία τέταρτα νοσηλεύτηκαν κυρίως λόγω κοροναϊού αντί για άλλους λόγους. Το 19% χρειάστηκε νοσηλεία στην εντατική.

Τα CDC επισήμαναν ότι η Όμικρον δείχνε να προκαλεί πιο ήπια νόσο στα παιδιά σε σχέση με τη Δέλτα, όπως συμβαίνει και με τους ενήλικες, ωστόσο η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική και ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σημαίνει αυξημένες νοσηλείες.

Μέχρι σήμερα, το 28% των παιδιών 5-11 ετών, περίπου 8 εκατομμύρια, έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.

Εμβόλια έχουν εγκριθεί για τις ηλικίες 5 ετών και άνω.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024