Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηπατίτιδα: Από νέο ιό τα κρούσματα, δεν συνδέονται με την Covid-19 ή το εμβόλιο

Ηπατίτιδα: Από νέο ιό τα κρούσματα, δεν συνδέονται με την Covid-19 ή το εμβόλιο

«Η ηπατίτιδα που εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία είναι μία φλεγμονή στο συκώτι που δεν οφείλεται σε κανέναν από τους τους ιούς της ηπατίτιδας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Για την έξαρση κρουσμάτων ηπατίτιδας σε παιδιά μίλησε στο LIVE NEWS ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κωνσταντόπουλος «τα μέχρι τώρα περιστατικά δείχνουν μια φλεγμονή στο συκώτι, η οποία όμως δεν οφείλεται σε κανέναν από τους γνωστούς ιούς της ηπατίτιδας».

«Για την ηπατίτιδα υπάρχουν πέντε ιοί, αλλά δεν οφείλεται σε κανέναν από αυτούς. Πιθανόν να οφείλεται σε ένα άλλο ιό και είναι γνωστό όπως και άλλοι ιοί, όπως και οι αδενοιοί προκαλούν ηπατίτιδα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

«Δεν οφείλεται στο εμβόλιο για τον κοροναϊό»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο νέος αυτός ιός της ηπατίτιδας δεν μπορεί να συνδεθεί με το εμβόλιο κατά της Covid-19, καθώς τα περισσότερα παιδιά που νόσησαν ήταν ανεμβολίαστα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας υποστήριξε ότι δεν φαίνεται να συνδέεται και με τον κοροναϊό, καθώς δεν υπάρχει συνδυασμός των δύο ιών σχετικά με τα κρούσματά τους, ενώ σημείωσε ότι μπορεί ο ιός που προκαλεί την ηπατίτιδα μπορεί να εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Για τις περιπτώσεις που ο ιός ανάγκασε τους γιατρούς να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση ήπατος για να σωθούν τα παιδιά που νόσησαν, ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ακόμα αν αυτό οφείλεται στην κρισιμότητα της νόσου ή στην καθυστερημένη αντιμετώπισή της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προχώρησε η φλεγμονή.

«Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς είναι τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν τα παιδιά τους, με το κυριότερο να είναι ο ίκτερος. Ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουν να το δουν στο σώμα των παιδιών, γιατί τότε θα είναι αργά, αλλά στα μάτια των παιδιών» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024