Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια συναυλία και... τα μηνύματα μετά μουσικής

Μια συναυλία και… τα μηνύματα μετά μουσικής

Τι έγινε στη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου

Ηταν εντυπωσιακή η συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής που δόθηκε την Πέμπτη για την Ουκρανία. Και τούτο γιατί το βιολί του Λεωνίδα Καβάκου θα μπορούσε να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες της Ρωσίας και το μήνυμά του να φθάσει και να δώσει μια ένεση στήριξης στη μαρτυρική Μαριούπολη, όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Ηταν επίσης μια ξεχωριστή συναυλία επειδή έγινε ειδικά για την ανέγερση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης το οποίο βομβαρδίστηκε πρόσφατα. Ηταν, τέλος, μια πολιτική συναυλία στην οποία δεν χωρούσαν ούτε γενικές τοποθετήσεις ούτε ίσες αποστάσεις.

Ολοι όσοι βρέθηκαν εκείνο το μαγικό βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής απόλαυσαν τις μελωδίες από το βιολί του Λεωνίδα Καβάκου, το κουαρτέτο με πιάνο του Γιοχάνες Μπραμς, και η συγκίνηση ήταν εμφανής. Να σημειώσω ότι οι πάντες πλήρωσαν το εισιτήριό τους. Οι πολιτικοί μάλιστα πλήρωσαν και το εισιτήριο της φρουράς που τους συνόδευε. Αλλά δεν παρέστησαν πολλοί πολιτικοί, παρότι είχε ανακοινωθεί ότι θα παρακολουθούσε τη συναυλία ο Πρωθυπουργός. Μόνο τέσσερις, ήτοι ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», στο θεωρείο 8, σειρά 1, που κάθισαν ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα, είχε προβλεφθεί θέση δίπλα του για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αλλά η Πρόεδρος νοσεί από COVID και έτσι δίπλα στο πρωθυπουργικό ζεύγος κάθισε από δεξιά ο Πρόεδρος της Βουλής και από αριστερά η υπουργός Πολιτισμού. Στην ίδια σειρά κάθισαν ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Νίκος Μπιμπλής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης.

Στο διάλειμμα ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρέμειναν στις θέσεις τους. Από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες τού έστειλαν την ομιλία που εκείνη την ώρα εκφωνούσε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός τη διάβασε και σχολίασε: «Μα είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα;».  Μετά τη συναυλία το πρωθυπουργικό ζεύγος συνεχάρη τον κ. Καβάκο. Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος έχει το θάρρος της γνώμης του και πράγματι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις ούτε γενικόλογες τοποθετήσεις ότι δήθεν είμαστε με την ειρήνη».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024