Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Διασώστες ανασύρουν νεκρούς μετά τις επιθέσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διασώστες ανασύρουν νεκρούς μετά τις επιθέσεις

Ο Κλίτσκο πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να επιβεβαιωθούν πληροφορίες για τραυματίες στα περίχωρα του Κιέβου

Διασώστες και ιατρικό προσωπικό εργάζονται στο σημείο όπου σημειώθηκε έκρηξη στα περίχωρα του Κιέβου, ανέφερε με ανάρτησή του ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ενώ από τοπικούς ουκρανούς αξιωματούχους έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από ρωσικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία.

Έκρηξη σημειώθηκε στην περιφέρεια Νταρνίτσκι του Κιέβου, ανέφερε ο Κλίτσκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Η περιφέρεια αυτή βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Ο Κλίτσκο πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να επιβεβαιωθούν πληροφορίες για τραυματίες.

Νεκροί, τραυματίες και υλικές ζημιές

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι ανέφερε επίσης με ανάρτησή του πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού σ’ αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.

Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στο Λισισάνσκ και το Σιεβιεροντονέτσκ, όπου έχουν διακοπεί η παροχή αερίου και η υδροδότηση, ανέφερε ο Γκαϊντάι, επίσης στην εφαρμογή Telegram.

«Απομακρυνθείτε από τις περιοχές αυτές όσο εξακολουθεί να είναι δυνατό», ανέφερε ο Γκαϊντάι σε επόμενη ανάρτηση προσθέτοντας ότι λεωφορεία είναι έτοιμα γι’ αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Εξάλλου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε στη διάρκεια επίθεσης την περασμένη νύκτα σε μικρό χωριό κοντά στην Πολτάβα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας στην κεντρική Ουκρανία, ανέφερε με ανάρτησή του στη Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντμίτρο Λούνιν.

Στόχος ένα στρατιωτικό εργοστάσιο

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος βομβαρδισμού σε προάστιο του Κιέβου έγινε ένα στρατιωτικό εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και εμποδίζουν την πρόσβαση στο συγκρότημα του εργοστασίου, απ’ όπου υψώνεται καπνός.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν κτίρια παραγωγής εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο και μια εγκατάσταση επισκευής στρατιωτικών εξοπλισμών στο Μικολάιφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πλήγματα έγιναν με υψηλής ακριβείας όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ρωσία κατέρριψε επίσης ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το Ιντερφάξ, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024