Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η πρόταση Τσίπρα να «περάσει» πλειοψηφικά, κάτι αναμενόμενο, το οποίο γνώριζαν ακόμη και όσοι αντέδρασν έντονα στην πρόταση αυτή.

Το Σάββατο το μεσημέρι άνοιξαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κρίσιμη ψηφοφορία των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα. Η πρόταση του αφορά την εκλογή προέδρου από την βάση και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 το βράδυ ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 22:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η πρόταση Τσίπρα να «περάσει» πλειοψηφικά, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των προεδρικών σε ποσοστό περίπου 70% έναντι 30% της Ομπρέλας.

Το απόγευμα ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος την Παρασκευή εξέφρασε την διαφωνία του για τον τρόπο που θα στηθούν οι κάλπες.

Η ψηφοφορία ήταν επί των δύο προτάσεων που έχουν κατατεθεί. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση, και η πρόταση που κατέθεσαν 14 στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» για εκλογή προέδρου και ΚΕ από το Συνέδριο.

Το χάσμα

Τα όσα συνέβησαν στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε κβο ντο ανέδειξαν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της Ομπρέλας και των προεδρικών.

Αυτό φάνηκε ειδικά όταν χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ παρενέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για μόλις ένα λεπτό για να υπερασπιστεί την πρόταση που είχε καταθέσει νωρίτερα η Ομπρέλα, δια του Δημήτρη Βίτσα για την εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από το συνέδριο, όπως ορίζει το ισχύον καταστατικό.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαφώνησε με την προεδρική πρόταση να στηθεί μια κάλπη σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και ζήτησε να υπάρξουν δυο διαφορετικές κάλπες και έφθασε στο σημείο, υπό την έντονη ενόχληση των προεδρικών, να μιλήσει για εκβιασμό. «Είναι δυνατό το κόμμα να καταγγέλλει στη Βουλή την κυβέρνηση όταν στο ίδιο άρθρο ενός νομοσχέδιου φέρνει κάτι θετικό κι αρνητικό κι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει το ίδιο τώρα» διερωτήθηκε.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024