Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαϊμού» ηλεκτρολόγοι εξαπατούσαν πελάτες στον Πειραιά

«Μαϊμού» ηλεκτρολόγοι εξαπατούσαν πελάτες στον Πειραιά

Τρία άτομα συνελήφθησαν

Για τουλάχιστον 13 περιπτώσεις απάτης, συνελήφθησαν στον Πειραιά τρία άτομα, ένας 36χρονος και ένας 42χρονος άνδρας, αλλά και μια 42χρονη γυναίκα. Επιπλέον αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο άνδρες είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και παρουσιάζονταν ως εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι, παρέχοντας ηλεκτρολογικές υπηρεσίες. Κατόπιν επικοινωνίας με τους πελάτες, οι συλληφθέντες μετέβαιναν στις οικίες τους, ήλεγχαν την βλάβη και απαιτούσαν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές για την παροχή των υπηρεσιών τους, δηλώνοντας ότι θα μεταβούν σε μεταγενέστερο χρόνο για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, προφασιζόμενοι την παραγγελία ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή υλικών.

Οι παθόντες παρέδιδαν χρηματικά ποσά, είτε μετρητά είτε μεταφέροντάς τα στον τραπεζικό λογαριασμό δύο εκ των αναζητούμενων κατηγορουμένων. Στη συνέχεια, είτε πραγματοποιούσαν μερικές εργασίες, είτε καθόλου και δεν επέστρεφαν τα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει ως προκαταβολές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, από την δράση των ανωτέρω, προκαλούνταν ηλεκτρολογικές βλάβες, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή την ζωή των παθόντων και κίνδυνός πυρκαγιάς ή έκρηξης.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν σε ενοικίαση οχημάτων, με σκοπό να συγκαλύψουν τα ίχνη τους, τα οποία και δεν επέστρεφαν.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης-σύσταση συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και συνέργεια σε αυτή, επικίνδυνης βλάβης, έκθεσης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απειλής και υπεξαίρεση οχημάτων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024