Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Φιγούρα του χτες ο Τσίπρας με διχαστικό και μανιχαϊστικό λόγο

Οικονόμου: Φιγούρα του χτες ο Τσίπρας με διχαστικό και μανιχαϊστικό λόγο

«Έταξε τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο και μέτρημα»

«Εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων και του ρόλου του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας απέδειξε και χτες ότι είναι μακριά από τις αναγκες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αντί για αυτοκριτική δήλωσε περήφανος για τα τραγικά αποτελέσματα της κυβέρνησης του, είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψάχνει απαντήσεις σε ιδεολογήματα που ιστορικά έχουν χρεοκπήσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακόμα μια φορά «έταξε τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο και μέτρημα» ενώ επισήμανε ότι ο λόγος του κ. Τσίπρα ήταν «διχαστικός και μανιχαϊστικός« με ύβρεις, όπως είπε, κατά του πρωθυπουργού.

«Θέλω να θυμίζω Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός που τον επέλεξε η πλειοψηφία και η ΝΔ εκφράζει τη μέση οδό» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας μετά από 15 χρόνια στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με τα ίδια συνθήματα, τις ίδιες θέσεις και την ίδια παρωχημένη αισθητικά πολιτική.

Χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «φιγούρες του χτες» προσθέτοντας ακόμα ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του «προσδοκούν να επαναφέρουν αυτά που η κοινωνία και η χώρα πασχίζει να αφήσει πίσω της».

Ίδιος και απαράλλαχτος ο κ. Τσίπρας παραμένει φιγούρα του χθες

Αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του Γιάννη Οικονόμου για τον κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη χθεσινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα, στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εμφάνιση –που για μια ακόμη φορά- ήταν κατώτερη της κρισιμότητας της συγκυρίας, αλλά και του ρόλου του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιας χώρας της Ε.Ε., με το ειδικό πολιτισμικό και ιστορικό φορτίο της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας απέδειξε και χθες ότι είναι μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Το απέδειξε με την ομιλία του, το απέδειξε με βασικά χαρακτηριστικά της παρουσίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

»Τι  είδαμε χθες; Αντί για μια ουσιαστική αυτοκριτική, επέλεξε να δηλώσει περήφανος για τα τραγικά για την Πατρίδα, αποτελέσματα της διακυβέρνησής του. Σε ένα κόσμο που έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και συνεχίζει να αλλάζει ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει απαντήσεις μέσα σε ιδεολογήματα που ιστορικά έχουν χρεοκοπήσει.

»Επιδόθηκε σε αφελείς επιδερμικές διαπιστώσεις, που δεν προσφέρουν τίποτα πρακτικό στην προσπάθεια της κοινωνίας να υπερβεί  τις μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις που βιώνουμε. Έταξε φυσικά και πάλι τα πάντα στους πάντες, χωρίς μέτρο και χωρίς μέτρημα.

»Ο λόγος του ήταν βαθιά διχαστικός και μανιχαϊστικός, με ύβρεις για τον Πρωθυπουργό και τοποθετώντας στα άκρα οτιδήποτε δεν  είναι στο δικό του ορίζοντα. Είμαι υποχρεωμένος να του θυμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός, γιατί τον επέλεξε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και  η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη μέση οδό ανάμεσα στις ακρότητες. Το δρόμο της ασφάλειας, της σταθερότητας, της δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της ελευθερίας.

»Σήμερα, περίπου επτά χρόνια μετά το 2015 και τρία μετά τον Ιούλιο του 2019, 15 χρόνια από τότε που έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται με τα ίδια ακριβώς συνθήματα, με τις ίδιες ακριβώς πολιτικές θέσεις, με την ίδια ακριβώς παρωχημένη πολιτική αισθητική. Μια φιγούρα του χθες, και ο ίδιος και οι πρωταγωνιστές της πρώτης γραμμής, αυτοί που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Ίδιοι και απαράλλακτοι, αφού δεν κατάφεραν να βρούν ή να προσελκύσουν ούτε ένα καινούργιο πρόσωπο. Ο ίδιος και το κόμμα του προσδοκούν να επαναφέρουν αυτά που η κοινωνία, αυτά που  η χώρα,  πασχίζει να αφήσουν πίσω τους. Και για αυτό αναδεικνύονται οι ίδιοι ανεπαρκής και ανεπίκαιρη στην Ελλάδα του 2022».

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024