Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διασώζεται το ιστορικό κτίριο «Ξενοδοχείο Λέρος»

Διασώζεται το ιστορικό κτίριο «Ξενοδοχείο Λέρος»

Η είδηση της ανακατασκευής του ιστορικού μνημείου «Ξενοδοχείο Λέρος» που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έφερε χαμόγελα στη τοπική κοινωνία της Λέρου.

Ένταξη του Έργου με τίτλο «SUB. 1.12 – Αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΡΟΣ» στο Λακκί της Λέρου (Β’ Φάση)» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5150897) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Δήμαρχος Λέρου ανακοινώνει ότι με την υπ’ αρ. 50245/13-04-2022 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη εντάσσεται στο ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας το έργο με τίτλο «Αποκατάστασης του Ιστορικού Κτιρίου Ξενοδοχείο Λέρος» στο Λακκί της Λέρου με το ποσό των 2.197.323,43 € και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το έτος 2024.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU,και αφορά σε εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικότητας και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, με την ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και του εξοπλισμού του με σύγχρονες ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις.

 Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του δηλώνοντας ότι :

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί την επιβράβευση της εντατικής και διαχρονικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την αναπαλαίωση και ανάδειξη των μνημείων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Κόλιας ευχαριστεί την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την ανωτέρω ένταξη, τους συνεργάτες του και το προσωπικό του Δήμου μας για την άριστη συνεργασία μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024