Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανικές πηγές: Πάνω από 100 πτώματα έχουν βρεθεί στη Σούμι μετά την αποχώρηση των Ρώσων

Ουκρανικές πηγές: Πάνω από 100 πτώματα έχουν βρεθεί στη Σούμι μετά την αποχώρηση των Ρώσων

Οι ουκρανικές αρχές στην περιφέρεια Σούμι κάνουν λόγο για «φρικιαστικά πράγματα» καθώς, όπως λένε, έχουν βρεθεί περισσότερα από 100 πτώματα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή, ενώ αρκετοί πολίτες αγνοούνται ή είναι αιχμάλωτοι.

Πάνω από εκατό πτώματα έχουν βρεθεί στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι (βορειοανατολικά) μετά την απόσυρση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο (στη φωτογραφία από ukrinform.net, επάνω, βομβαρδισμένα κτίρια).

Αρκετοί αγνοούνται

«Δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά, βρίσκουμε πτώματα με τα χέρια δεμένα, με σημάδια από βασανιστήρια, με τραύματα από σφαίρες στα κεφάλια — αυτά είναι φρικιαστικά πράγματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο Ντμίτρο Σιβίτσκι, ο περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί πολίτες αγνοούνται ή είναι αιχμάλωτοι των ρώσων στρατιωτών. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε νοσοκομεία, κατά τον κ. Σιβίτσκι.

Ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη πως η πρώτη προτεραιότητα των αρχών είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και νερού.

Πάντα σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως οι ζημιές στην περιοχή έχουν αξία περίπου 327 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 300 εκατ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024